Ρωσία: Οι επιχειρήσεις κατά των ανταρτών στη Συρία είναι επιβεβλημένες

Ρωσία: Οι επιχειρήσεις κατά των ανταρτών στη Συρία είναι επιβεβλημένες

Το Κρεμλίνο, απαντώντας στην έκκληση του Τραμπ προς την Ρωσία να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην επαρχία Ιντλίμπ στης Συρίας, δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις κατά των τρομοκρατών και των ανταρτών είναι επιβεβλημένες, καθώς οι ίδιοι επιτίθενται εναντίων πολιτικών στόχων και εναντίον των ρωσικών μονάδων.

«Αναμφισβήτητα, οι επιθέσεις τρομοκρατών από το Ιντλίμπ είναι απαράδεκτες και γι'' αυτό λαμβάνονται μέτρα για την εξουδετέρωση τέτοιων ορμητηρίων» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας την έκκληση του Τραμπ προς τη Ρωσία να σταματήσει τους βομβαρδισμούς στην επαρχία Ιντλίμπ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επισήμανε ότι «στο Ιντλίμπ εξακολουθεί να είναι αρκετά σημαντική η παρουσία τρομοκρατών και μαχητών, οι οποίοι χρησιμοποιούν την παρουσία τους για να καταφέρουν πλήγματα τόσο εναντίον μη στρατιωτικών στόχων όσο και για να πραγματοποιούν διάφορες επιθέσεις εναντίον των ρωσικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων» προσθέτοντας ότι «μια τέτοια κατάσταση δεν είναι αποδεκτή».

Ο Πεσκόφ υπενθύμισε ότι «συνεχίζεται η συνεργασία της Ρωσίας με την Τουρκία, η οποία φέρει και τη δική της ευθύνη ώστε να μην πραγματοποιούνται τέτοιες επιθέσεις τρομοκρατών με ορμητήριο το Ιντλίμπ»

Η κατάσταση στην επαρχία Ιντλίμπ έχει ενταθεί από τις αρχές Μαΐου, ενώ από τις 21 Μαίου οι αντάρτες καθημερινά πραγματοποιούν επιθέσεις εναντίον του συριακού κυβερνητικού στρατού. Ιδιαίτερα σκληρές μάχες έγιναν στην κατοικημένη περιοχή του Καφρ-Ναμπούντ. Οι τζιχαντιστές αντάρτες πραγματοποιούν συστηματικά επιθέσεις εναντίον της ρωσικής αεροπορικής βάσης στο Χμεϊμίμ, στις οποίες απαντούν τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα που διαθέτει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ