Ρωσία: Νέα έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στη βόρεια Κριμαία

Ρωσία: Νέα έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στη βόρεια Κριμαία

Νέα έκρηξη έλαβε χώρα σε αποθήκη πυρομαχικών στη βόρεια Κριμαία, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS την Τρίτη, το οποίο επικαλείται πληροφορίες από το χωριό Μαϊσκόγιε. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι δεν σημειώθηκαν «σοβαρές» απώλειες στην έκρηξη όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Πλάνα στη ρωσική κρατική τηλεόραση έδειξαν έναν υποσταθμό ηλεκτρικού ρεύματος να καίγεται κοντά στην πόλη Τζανκόι στην Κριμαία μαζί με μια σειρά από επαναλαμβανόμενες μεγάλες εκρήξεις που οι αρχές είπαν ότι προκλήθηκαν από πυρομαχικά που εξερράγησαν σε στρατιωτική βάση.

Ο Σεργκέι Ακσιόνοφ, ο κορυφαίος Ρώσος αξιωματούχος στην περιοχή της Κριμαίας, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι δεν ήθελε να μιλήσει για το τι μπορεί να προκάλεσε τις εκρήξεις, κάτι που όπως είπε εξετάζεται.

Τόνισε δε ότι περίπου 2.000 ντόπιοι είχαν εκκενωθεί από το πλησιέστερο χωριό πέρα ​​από μια περίμετρο 5 χιλιομέτρων.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι επτά επιβατικά τρένα έχουν καθυστερήσει και ότι η σιδηροδρομική κυκλοφορία σε τμήμα της γραμμής στη βόρεια Κριμαία έχει διακοπεί. Ο Aκσιόνοφ είπε ότι θα παρασχεθεί λεωφορείο για να επιτρέψει στους ανθρώπους να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Η Ουκρανία πάντως δεν έχει επιβεβαιώσει ή αρνηθεί επίσημα την ευθύνη για τις αναφερόμενες εκρήξεις στην Κριμαία τις τελευταίες ημέρες.

«Μια υπενθύμιση: Η Κριμαία μιας κανονικής χώρας αφορά τη Μαύρη Θάλασσα, τα βουνά, την αναψυχή και τον τουρισμό, αλλά η Κριμαία που καταλαμβάνεται από Ρώσους αφορά εκρήξεις αποθηκών και υψηλό κίνδυνο θανάτου για εισβολείς και κλέφτες», έγραψε στο Twitter ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Mιχάιλο Ποντόλιακ μετά τις εκρήξεις της Τρίτης.

Την περασμένη εβδομάδα, μια σειρά εκρήξεων σε στρατιωτική αεροπορική βάση στην πόλη Νοβοφεντορίβκα, στη δυτική ακτή της Κριμαίας, φάνηκε να προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές και να καταστρέψει αρκετά ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη, σύμφωνα με εμπορικές δορυφορικές φωτογραφίες. Η Ρωσία χαρακτήρισε το περιστατικό ατύχημα.