Ρωσία: Καταργεί όλους τους περιορισμούς για τον κορονοϊό

Ρωσία: Καταργεί όλους τους περιορισμούς για τον κορονοϊό

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι τερματίζει όλους τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, επικαλούμενη τη σταθερή μείωση των θανάτων λόγω του κορονοϊού. Ωστόσο, δεν απέκλεισε την εκ νέου εφαρμογή περιοριστικών μέτρων εάν η κατάσταση επιδεινωθεί.

Η ρυθμιστική αρχή για τα δικαιώματα των καταναλωτών Rospotrebnadzor ανέφερε ότι «αναστέλλονται οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί», συμπεριλαμβανομένου του μέτρου που αφορά τη μάσκα. Ανέφερε ότι η δυναμική του ιού συνάδει με τις τάσεις που παρατηρούνται διεθνώς και το 93% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ήταν ήπια ή ασυμπτωματικά.

Από την αρχή της πανδημίας στη Ρωσία τον Απρίλιο του 2020, πάνω από 800.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters, με τη χώρα να καταγράφει πάνω από 18 εκατ. μολύνσεις.

Η Ρωσία ανέπτυξε και κυκλοφόρησε το εμβόλιό της Sputnik V όταν ξέσπασε η πανδημία αλλά η εμβολιαστική εκστρατεία κινήθηκε με βραδείς ρυθμούς, με πολλούς Ρώσους να δηλώνουν ότι δεν εμπιστεύονται τις αρχές και φοβούνται τα νέα ιατρικά προϊόντα. Περίπου το 52% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως.