Ρωσία: Η «Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ» δεσμεύεται για συνεργασία με τη Βόρεια Κορέα

Ρωσία: Η «Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ» δεσμεύεται για συνεργασία με τη Βόρεια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα και οι φιλορώσοι αυτονομιστές του Ντόνετσκ της Ουκρανίας θα αναπτύξουν «εξίσου επωφελής διμερή συνεργασία», δήλωσε ο αυτόκλητος ηγέτης της, Ντένις Πουσίλιν, σε επιστολή του προς τον Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Πουσίλιν προχώρησε σε αυτή τη δέσμευση σε ένα μήνυμα στο οποίο συνεχάρη τον Κιμ Γιονγκ Ουν για την ημέρα της απελευθέρωσης της Κορέας στις 15 Αυγούστου, μετέδωσε το βορειοκορεατικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, δύο ημέρες αφότου ανέφερε παρόμοιο μήνυμα από τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Οι άνθρωποι της περιοχής του Ντονμπάς, επίσης, αγωνίζονται για να ανακτήσουν την ελευθερία και τη δικαιοσύνη της ιστορίας σήμερα, όπως έκανε ο κορεατικός λαός πριν από 77 χρόνια», ανέφερε η έκθεση στην επιστολή του Πουσιλίν.

«Το μήνυμα εξέφραζε την πεποίθηση ότι μια εξίσου επωφελής διμερής συνεργασία που θα συμφωνεί με τα συμφέροντα των λαών των δύο χωρών θα επιτευχθεί μεταξύ της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας», πρόσθεσε το KCNA, χρησιμοποιώντας την επίσημη ονομασία της Βόρειας Κορέας. Κορέα.

Ο Πουσίλιν είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ήλπιζε σε «καρποφόρα συνεργασία» και αύξηση του εμπορίου με τη Βόρεια Κορέα.