Ρωσία για Λιβύη: Ο συσχετισμός δυνάμεων αλλάζει, η κατάσταση επιδεινώνεται

Ρωσία για Λιβύη: Ο συσχετισμός δυνάμεων αλλάζει, η κατάσταση επιδεινώνεται

Ο συσχετισμός των δυνάμεων αλλάζει χάρη στην έξωθεν μαζική βοήθεια, η κατάσταση επιδεινώνεται και δεν υφίσταται πλέον εκεχειρία ενώ οι εχθροπραξίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς και ότι η συνέχιση της κρίσης εγκυμονεί καταστροφικές συνέπειες για τον πολύπαθο λαό της, διαπιστώνει για τη Λιβύη το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

«Διαπιστώνουμε ότι η κατάσταση στη Λιβύη εξακολουθεί να επιδεινώνεται. Η εκεχειρία, που είχε ανακοινωθεί τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, τελικά δεν εφαρμόζεται. Οι εχθροπραξίες, όπως γνωρίζετε πολύ καλά, ξανάρχισαν και είναι σε πλήρη εξέλιξη», δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, μιλώντας σε on-line διάσκεψη της Διπλωματικής Λέσχης της Μόσχας, αναφέρει το πρακτορείο Tass.

«Παράλληλα», είπε η Ζαχάροβα, «η κατάσταση επί του πεδίου διαφέρει ουσιαστικά από εκείνη που υπήρχε την στιγμή που τερματίσθηκαν οι ένοπλες συγκρούσεις. Χάρη στην μαζική έξωθεν βοήθεια ο συσχετισμός των δυνάμεων έχει αλλάξει»

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η περαιτέρω συνέχιση της σημερινής κρίσης, την οποία χαρακτηρίζουμε συστημική κρίση, απειλεί την Λιβύη και τον πολύπαθο λαό της με καταστροφικές συνέπειες», κατέληξε η Μαρία Ζαχάροβα.