Ρωσία: Διασώθηκαν την τελευταία στιγμή 170 επιβάτες από φλεγόμενο αεροσκάφος (βίντεο)

Ρωσία: Διασώθηκαν την τελευταία στιγμή 170 επιβάτες από φλεγόμενο αεροσκάφος (βίντεο)

Απίστευτες σκηνές εξελίχθηκαν σε αεροδρόμιο της Ρωσίας, όταν 164 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος κατάφεραν να διασωθούν λίγα δευτερόλεπτα πριν το αεροσκάφος Boeing 737, στο οποίο επέβαιναν, τυλιχθεί στις φλόγες μετά τη συντριβή του σε ποτάμι, δίπλα σε διάδρομο του αεροδρομίου της Ρωσίας.

Τα συνεργεία διάσωσης κατόρθωσαν να εκκενώσουν τους επιβάτες και το πλήρωμα θαλάμου από το αεροπλάνο Boeing 737, όπου οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να πηδούν πάνω στα φτερά του αεροπλάνου και τις μητέρες να ρίχνουν τα παιδιά τους στους άνδρες των διασωστικών αρχών για να τα σώσουν. Ένας υπάλληλος του αεροδρομίου που βοήθησε με την αποστολή διάσωσης πέθανε από καρδιακή προσβολή.

Το αεροσκάφος επιχείρησε δύο φορές να προσγειωθεί, καθώς επικρατούσαν  ισχυροί άνεμοι και βροχή. Το πλήρωμα κατάφερε να προσγειώσει το αεροπλάνο, βγήκε εκτός διαδρόμου,χτύπησε σε έναν φράχτη, έπεσε στην κοίτη του ποταμού και πήρε φωτιά ο αριστερός κινητήρας, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Utair στο RIA Novosti.

Σύμφωνα με ανταπόκριση της dailymail.co.uk,  οι ρωσικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι 18 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την εκκένωση του αεροσκάφους. Τουλάχιστον τέσσερα άτομα στο αεροπλάνο νοσηλεύονταν με εγκαύματα και άλλος υπέστη σοβαρό χτύπημα στη σπονδυλική στήλη.

Οι επιβάτες δήλωσαν ότι οι φουσκωτές γέφυρες που εκτείνονται από το αεροπλάνο στο έδαφος δεν είχαν διογκωθεί αμέσως κατά την εκκένωση τους, αναγκάζοντας ορισμένους να πηδήξουν από το αεροσκάφος κατευθείαν στο έδαφος.