Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες στη ρωσική βάση
Έκρηξη στην Κριμαία

Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες στη ρωσική βάση

Ανησυχία προκάλεσαν οι εκρήξεις που ακούστηκαν λίγο μετά τις 15:30 κοντά στη ρωσική στρατιωτική βάση Αεροπορίας στη Nοβοφεντορίβκα της Κριμαίας. Μάρτυρες ανέφεραν πως άκουσαν δυνατές εκρήξεις και είδαν να υψώνεται μαύρος καπνός. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής, Σεργκέι Ακσιόνοφ, υπάρχει κι ένας νεκρός.

Ο επικεφαλής του τμήματος υγείας της Κριμαίας δήλωσε ότι πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, τραυματίστηκαν από την έκρηξη, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Βίντεο που φέρεται να καταγράφηκαν στη σκηνή, και μερικά από αυτά αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από κοντινές τουριστικές παραλίες, έδειχναν πυκνό μαύρο καπνό.

Τουλάχιστον 12 εκρήξεις διαφορετικής έντασης ακούστηκαν μέσα σε ένα λεπτό γύρω στις 15:30 μ.μ.  είπαν δύο μάρτυρες, ενώ τρεις ήταν ιδιαίτερα δυνατοί, προκαλώντας σπινθήρες και καπνό.

Περίπου 30 λεπτά αργότερα, μια ακόμη έκρηξη, που περιγράφεται από μάρτυρες ως η πιο δυνατή από όλες, προκάλεσε δύο ακόμη λοφία καπνού και σκόνης. Στην κοντινή πόλη Σάκι, χτύπησαν οι σειρήνες.

Ένας σύμβουλος του Aκσιόνοφ επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκαν εκρήξεις, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει την πιθανή αιτία, ανέφεραν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από πυροδότηση πυρομαχικών της αεροπορίας και ότι δεν υπήρξαν θύματα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Τέλος, σημειώθηκε ότι δεν υπέστη ζημιές ο στρατιωτικός εξοπλισμός.

«Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε τα αίτια»

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας σχολίασε την πυρκαγιά στον χώρο του στρατιωτικού αεροδρομίου «Σάκι» στην Κριμαία, στην περιοχή του οικισμού Νοβοφιοντόροφκα, μέσω της αναπληρώτριας υπουργού Άμυνας Άννα Μαλιάρ.

«Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας δεν μπορεί να προσδιορίσει τα αίτια της ανάφλεξης, ωστόσο για μια ακόμη φορά υπενθυμίζει τους κανόνες πυρασφάλειας και την απαγόρευση του καπνίσματος σε χώρους που δεν επιτρέπεται», έγραψε η Μαλιάρ σε ανάρτησή της στο Telegram, μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform.

Ωστόσο, η ίδια υπογράμμισε ότι το γεγονός της πυρκαγιάς μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τη χώρα –τρομοκράτη στον πόλεμο της ενημέρωσης.

«Δεν αποκλείουμε, οι κατακτητές να βρουν ‘τυχαία’ κάποια χαρακτηριστικά ‘σύμβολα’, ‘καρτ βιζίτ’ ή ακόμη και ‘DNA’. Παρεμπιπτόντως εφιστούμε την προσοχή ότι τα ρούχα από βαμβάκι είναι πολύ υγιεινά», πρόσθεσε η Μαλιάρ, συμβουλεύοντας τους Ουκρανούς να παραμείνουν ήρεμοι και να έχουν εμπιστοσύνη στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

 Πηγή: Ukrinform