Ροχανί: Λόγια και ψέματα τα αιτήματα των ΗΠΑ για συνομιλίες με το Ιράν

Ροχανί: Λόγια και ψέματα τα αιτήματα των ΗΠΑ για συνομιλίες με το Ιράν

Το Ιράν είναι διατεθειμένο να καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών με τις ΗΠΑ, αρκεί η Ουάσινγκτον να ζητήσει συγγνώμη για την αποχώρησή της από τη συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα και αποζημιώσει την Τεχεράνη, δήλωσε ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ Τραμπ απέσυρε το 2018 τις ΗΠΑ από τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα που υπογράφηκε το 2015 μεταξύ της Τεχεράνης και των έξι μεγάλων δυνάμεων και η Ουάσινγκτον επέβαλε εκ νέου κυρώσεις κατά του Ιράν – λέγοντας πως η συμφωνία δεν περιόριζε αρκετά το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης και την επιρροή της στην περιοχή.

«Δεν έχουμε καμία αντίρρηση για συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες, μόνο όμως αν η Ουάσινγκτον τηρήσει τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της πυρηνικής συμφωνίας, ζητήσει συγγνώμη και αποζημιώσει την Τεχεράνη για την αποχώρησή της από τη συμφωνία του 2015», είπε ο Ροχανί σε ομιλία που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, αναφέρει το Reuters.

 Σε μήνυμά του στο Twitter στις αρχές Ιουνίου, o Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε το Ιράν να κάνει μια συμφωνία με την Αμερική.

«Γνωρίζουμε όμως ότι αυτά τα αιτήματα για συνομιλίες με την Τεχεράνη είναι απλώς λόγια και ψέματα» πρόσθεσε ο Ροχανί.