Reuters: Σύμβουλος του Μπιν Σαλμάν διέταξε μέσω Skype την εκτέλεση Κασόγκι

Reuters: Σύμβουλος του Μπιν Σαλμάν διέταξε μέσω Skype την εκτέλεση Κασόγκι

Τον Σαούντ Αλ Καχτάνι, μέχρι πριν από λίγες ημέρες στενό σύμβουλο του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας, κατονομάζει τον Reuters ως τον άνθρωπο που έδωσε τη εντολή για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Σύμφωνα με το Reuters o Αλ Καχτάνι φέρεται να ενορχήστρωσε τη δολοφονία του δημοσιογράφου, δίνοντας μάλιστα την εντολή θανάτου μέσω Skype.

Το Reuters επικαλείται δύο αξιωματούχους που έχουν στενές σχέσεις με τις μυστικές υπηρεσίες του Ριάντ και της Τουρκίας, και μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας στο Reuters.

Οι αξιωματούχοι αποκάλυψαν στο Reuters ότι αρχικά ο Αλ Καχτάνι άρχισε να εξαπολύει βρισιές κατά του Κασόγκι, με τον δημοσιογράφο να απαντά σε εξίσου έντονο ύφος στον σύμβουλο του Μπιν Σαλμάν. Μετά από λίγη ώρα, δόθηκε η εντολή θανάτου με τον Καχτάνι να διατάζει την ομάδα των εκτελεστών να του φέρουν «το κεφάλι του σκύλου».

Οι πηγές του Reuters αναφέρουν ότι το ηχητικό υλικό της επικοινωνίας μέσω Skype βρίσκεται στην κατοχή των τουρκικών Αρχών και εξετάζεται διεξοδικά.

Σύμφωνα πάντα με το Reuters o Σαούντ Αλ Καχτάνι, είναι ένας από τους πέντε αξιωματούχους που καρατομήθηκαν το περασμένο Σάββατο από το Ριάντ, μετά την παραδοχή της δολοφονίας του Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Υψηλόβαθμος σύμβουλος του Μπιν Σαλμάν, ο Αλ Καχτάνι χειριζόταν τα social media του πρίγκιπα, και πιστεύεται ότι είχε ρόλο συντονιστή στις δεκάδες συλλήψεις και απαγωγές αξιωματούχων που διαφωνούσαν με το καθεστώς, μεταξύ των οποίων και εκείνη του Λιβανέζου πρωθυπουργού, πριν μερικούς μήνες.