Πυροβολισμοί στην Ινδιάπολις των ΗΠΑ - Νεκροί 8 άτομα και ο δράστης

Πυροβολισμοί στην Ινδιάπολις των ΗΠΑ - Νεκροί 8 άτομα και ο δράστης

Συνολικά 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους πυροβολισμούς του δράστη στις εγκαταστάσεις της FedEx, κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ινδιανάπολις των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές ενώ νωρίτερα τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, έκαναν λόγω για τουλάχιστον οκτώ τραυματίες. Σύμφωνα με την Αστυνομία ο δράστης αυτοκτόνησε μετά την επίθεση. 

«Έχουμε πολλούς ανθρώπους με τραύματα από σφαίρες», επεσήμανε η εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ινδιανάπολης Τζίνα Κουκ, λέγοντας ότι τέσσερις άνθρωποι έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία, ένας από τους οποίους βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση με τραύματα από σφαίρα, ενώ τρεις άλλοι έχουν διάφορους τραυματισμούς.

Η Κουκ επεσήμανε ότι δύο ακόμη τραυματίες έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο της επίθεσης και τους επετράπη να επιστρέψουν στο σπίτι τους, ενώ “πολλοί” άλλοι μετέβησαν μόνοι τους σε νοσοκομεία της περιοχής.

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα νοσηλεύονται, ένα εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το WRTV  η αστυνομία αποκαλεί το περιστατικό «μαζικό ατύχημα», ενώ άλλος τοπικός τηλεοπτικός σταθμό αναφέρει πως οι αρχές κλήθηκαν στην τοποθεσία για πυροβολισμούς που σημειώθηκαν περίπου στις 11 μ.μ. τοπική ώρα, ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός.

Η εγκατάσταση της FedEx Indianapolis απασχολεί περισσότερα από 4.500 μέλη της ομάδας και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κόμβος στο παγκόσμιο δίκτυο της εταιρείας.

Δημοσιογράφος από το WRTV σε ανάρτησή του στο Twitter με έναν άνδρα που βρισκόταν στην εγκατάσταση όταν σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί ανέφερε αργότερα ότι είδε ένα σώμα στο πάτωμα. Ο αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει δύο δράστες εκ τον οποίων ό ένας έβγαλε ένα όπλο από το φορτηγάκι που είχε παρκάρει και μπήκε στις εγκαταστάσεις οπλισμένος.