Πυρκαγιά σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Κάιρο - 20 οι νεκροί, 43 οι τραυματίες

Πυρκαγιά σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Κάιρο - 20 οι νεκροί, 43 οι τραυματίες

Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα το πρωί στον κύριο σιδηροδρομικό σταθμό στο Κάιρο. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 43 είναι και οι τραυματίες, ένας εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση και πολλοί από αυτούς σοβαρά.

Η φωτιά ξέσπασε όταν το τρένο εισερχόταν στον σιδηροδρομικό σταθμό του Καΐρου, μετά από σύγκρουση δυο αμαξοστοιχιών και διαρροή καυσίμων.

Δεκάδες ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στο σημείο. Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός του Καΐρου εκκενώθηκε και ανεστάλησαν προσωρινά οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες κοντά στον σταθμό.

Βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν δείχνουν σύννεφα καπνού πάνω από το σταθμό και κόσμο να προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά.

Ο υπουργός Μεταφορών της Αιγύπτου υπέβαλε την παραίτησή του μετά το φονικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε στο Κάιρο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 25 άνθρωποι, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση. Ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε την παραίτηση του Χισάμ Αραφάτ, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Στεκόμουν στην πλατφόρμα και είδα την αμαξοστοιχία να πέφτει πάνω στο προστατευτικό κιγκλίδωμα», δήλωσε στο Reuters μια μάρτυρας που βρέθηκε στο σημείο.

«Όλοι άρχισαν να τρέχουν, αλλά πολλοί έχασαν τη ζωή τους λόγω της έκρηξης της μηχανής», πρόσθεσε.

 

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο πρόεδρος Αλ Σίσι

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι στις οικογένειες των θυμάτων της σημερινής πυρκαγιάς στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Καΐρου, που προκάλεσε τουλάχιστον 25 νεκρούς και 40 τραυματίες.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο Πρόεδρος αλ Σίσι λίγο πριν ξεκινήσει τη συνέντευξη Τύπου με τον Αλβανό ομόλογό του Ιλίρ Μέτα, που επισκέπτεται επίσημα το Κάιρο. Ο Πρόεδρος Αλ Σίσι τόνισε ότι έχει δώσει αυστηρές εντολές για να εξακριβωθούν οι αιτίες του θανατηφόρου συμβάντος και ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη φροντίδα των τραυματιών.