8ος χρόνος, ημέρα 2395η
Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022

Publico: Η Πορτογαλία μπλοκάρει την πώληση έπαυλης του Αμπράμοβιτς

Publico: Η Πορτογαλία μπλοκάρει την πώληση έπαυλης του Αμπράμοβιτς
Φωτογραφία Αρχείου
AP Images

Η Πορτογαλία μπλόκαρε την πώληση μιας έπαυλης αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ (10,4 εκατομμυρίων δολαρίων) που ανήκει στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Ρόμαν Αμπράμοβιτς όπως αναφέρει η εφημερίδα Publico.

Το μητρώο ιδιοκτησίας της έπαυλης στο πολυτελές θέρετρο Quinta do Lago στο Αλγκάρβε δεν μπορεί να αλλάξει από τις 25 Μαρτίου, κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το Publico, ο πρώην ιδιοκτήτης της Τσέλσι προσπάθησε να πουλήσει το ακίνητο 15 ημέρες πριν ξεκινήσει η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία μέσω της Millhouse Views LLC με έδρα το Ντέλαγουερ, η οποία διαχειρίζεται τα περιουσιακά του στοιχεία.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Πορτογαλίας, η Caixa Geral de Depositos, παρατήρησε την κίνηση και ειδοποίησε τις αρχές.

Το ακίνητο βρίσκεται στο οικόπεδο 17 της περιοχής San Lorenzo North του Quinta do Lago. Αυτόπτης μάρτυρας του Reuters είπε ότι υπήρχε μια πινακίδα έξω από την περιφραγμένη έπαυλη που έλεγε ότι είχε πουληθεί.

Υπενθυμίζεται ότι στον Αμπράμοβιτς έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τη βρετανική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις σχέσεις του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, σχέσεις τις οποίες ο ίδιος έχει αρνηθεί.

Πηγή: Reuters