Προσωπάρχης Τζο Μπάιντεν: Οι θάνατοι από κορoνοϊό θα φτάσουν τις 500.000 τον επόμενο μήνα

Προσωπάρχης Τζο Μπάιντεν: Οι θάνατοι από κορoνοϊό θα φτάσουν τις 500.000 τον επόμενο μήνα

Ο επερχόμενος προσωπάρχης του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, Ρον Κλάιν, δήλωσε σήμερα πως αναμένει ότι οι ΗΠΑ θα φθάσουν τους 500.000 θανάτους από τη νόσο COVID-19 τον επόμενο μήνα. Ο Κλάιν έκανε το σχόλιο αυτό σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Washington Post.

CDC: Η βρετανική μετάλλαξη έχει εντοπιστεί σε 10 πολιτείες

Η νέα, πιο μεταδοτική μετάλλαξη του κορονοϊού, που ανακαλύφθηκε πρώτη φορά στη Βρετανία, έχει εντοπιστεί σε 10 αμερικανικές πολιτείες, έγινε σήμερα γνωστό από τα αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών, που προειδοποίησαν ότι το νέο αυτό στέλεχος θα μπορούσε να είναι το επικρατές που θα κυκλοφορεί στις ΗΠΑ έως τον Μάρτιο.

Η μετάλλαξη, γνωστή ως B.1.1.7, πιστεύεται πως είναι δύο φορές πιο μεταδοτική σε σύγκριση με την υφιστάμενη εκδοχή του ιού που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ. Η ταχεία εξάπλωσή της θα αυξήσει το βάρος στις υγειονομικές υπηρεσίες σε μια χρονική περίοδο, κατά την οποία αυξάνονται οι μολύνσεις, ασκώντας μεγαλύτερη πίεση σε ένα ήδη καταπονημένο σύστημα και ενισχύοντας την ανάγκη για καλύτερη τήρηση των περιοριστικών μέτρων όπως την κοινωνική αποστασιοποίηση και τη χρήση της μάσκας, τονίζουν τα CDC στην εβδομαδιαία έκθεσή τους για την ασθένεια.

Επιπλέον, αυξάνει το ποσοστό του πληθυσμού που πρέπει να εμβολιαστεί για να επιτευχθεί η συλλογική ανοσία με στόχο τον έλεγχο της πανδημίας, σημειώνουν τα CDC.