Προσωπάρχης Λευκού Οίκου: Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τον κορονοϊό

Προσωπάρχης Λευκού Οίκου: Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τον κορονοϊό

Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μαρκ Μέντοουζ δήλωσε ότι ο κορονοϊός δεν μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο κινούμενος σε διαφορετικό μήκος κύματος από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μέντοουζ μιλώντας στο CNN και τον Τζέικ Τάπερ είπε "Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τον κορονοϊό αλλά την διαδικασία αντιμετώπισης. Τα φάρμακα, τα εμβόλια. Είναι χειρότερο απο τη γρίπη". Η δήλωση του Μέντοουζ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα υποστηρίζει δημόσια ο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος πρόσφατα επανέλαβε οτι "Ο κορονοϊός έχει στρίψει γωνία".

Ο πρόεδρος Τραμπ βρίσκεται στο στόχαστρο επικρίσεων, επειδή, από την αρχή της πανδημίας, έχει την τάση να υποβαθμίζει τη σοβαρότητα του κορονοϊού, συγκρίνοντάς τον ορισμένες φορές με την εποχική γρίπη.

Αφού προσβλήθηκε και ο ίδιος από την Covid-19 στις αρχές Οκτωβρίου και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για τρεις ημέρες, διαβεβαιώνει έκτοτε ότι "θεραπεύτηκε" και έχει πλέον "ανοσία" χάρη στις πειραματικές θεραπείες.

Εντούτοις, οι ΗΠΑ παραμένουν η πλέον πληγείσα χώρα στον κόσμο σε επίπεδο θανάτων, με σχεδόν 225.000 νεκρούς από τον κορονοϊό, την ώρα που 6 στους 10 Αμερικάνους δηλώνουν οτι έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στους χειρισμούς του προέδρου στο εν λόγω ζήτημα.

Απόδειξη αυτού είναι μεταξύ άλλων η δημοσκόπηση του Reuters η οποία φέρνει το 65% των Αμερικανών να υποστηρίζουν ότι ο Τραμπ πιθανόν να μην είχε μολυνθεί αν είχε πάρει τον ιό πιο σοβαρά -- μια άποψη που υποστήριξαν οι μισοί Ρεπουμπλικανοί που έλαβαν μέρος στη δημοσκόπηση. Περίπου το 55% δήλωσαν πως δεν πιστεύουν ότι ο Τραμπ έλεγε την αλήθεια για τον ιό.

Η διαχείριση του κορονοϊου είναι επίσης ένα θέμα, στο οποίο ο Τζο Μπάιντεν έχει συντριπτικό προβάδισμα σε όλες τις δημοσκοπήσεις.