Πρόωρες εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία ανακοίνωσε ο Ζ. Ζάεφ

Πρόωρες εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία ανακοίνωσε ο Ζ. Ζάεφ

Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στη Βόρεια Μακεδονία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ, στον απόηχο της άρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της χώρας.

«Στις εκλογές οι πολίτες θα αποφασίσουν σε ποιο μονοπάτι θα πρέπει να συνεχίσει η χώρα μας. Οι πολίτες θα μας υποδείξουν ποιον δρόμο να ακολουθήσουμε», έγραψε στο Twitter o Ζόραν Ζάεφ.

Σε σειρά αναρτήσεων που έκανε στο twitter, o πρωθυπουργός της Β. Μακεδονίας αναφέρει ακόμα ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε ένα ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΘΟΣ», με το μπλοκάρισμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας του.

«Η ΕΕ δεν ανταποκρίθηκε σε αυτά που υποσχέθηκε. Έχουμε εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις μας. Φέραμε τα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων, επιλύσαμε τις διαμάχες με τους γείτονές μας, αλλά δεν τήρησαν το λόγο τους», επισημαίνει ο κ. Ζάεφ, ο οποίος πρόσθεσε ότι «είμαι απογοητευμένος και εξοργισμένος και ξέρω πως και όλος ο λαός αισθάνεται το ίδιο».

Σύμφωνα με τα σκοπιανά ειδησεογραφικά μέσα ενημέρωσης ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας στο διάγγελμά του ανέφερε ακόμα πως «είμαι έτοιμος. Η ομάδα μου είναι έτοιμη. Δεν θα εγκαταλείψουμε εξαιτίας κάποιων απογοητεύσεων», και τόνισε ότι «θα πολεμήσουμε γενναία».

«Λόγω της πατρίδας μου και των πολιτών μου, στέκομαι μπροστά σας όρθια και υπεύθυνα. Είμαι υπεύθυνος απέναντι στους πολίτες. Το ευρωπαϊκό όνειρο του μακεδονικού λαού και των Αλβανών, Σέρβων, Βλάχων, Τούρκων, Ρομά, Βοσνίων και όλων των άλλων που ζουν στη χώρα μας», συμπλήρωσε.

Επίσης, ο κ. Ζάεφ, ανακοίνωσε ότι κατά την αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο Πενταρόφσκι θα προτείνει εκλογές «το συντομότερο δυνατό».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, κατά τη δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, έπειτα από πολύωρες συζητήσεις των ευρωπαίων ηγετών υπήρξε διαφωνία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην ΕΕ με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία από ορισμένες χώρες μέλη. Συγκεκριμένα, Γαλλία, Ολλανδία και Δανία αντιτέθηκαν στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των δύο χωρών, για την οποία απατείται ομοφωνία.