Πρώην σύμβουλος Λευκού Οίκου: Κάποιος έδινε στον Τραμπ διαφορετικά νούμερα για τον κορονοϊό

Πρώην σύμβουλος Λευκού Οίκου: Κάποιος έδινε στον Τραμπ διαφορετικά νούμερα για τον κορονοϊό

Η Ντέμπορα Μπιρξ, η προηγούμενη συντονίστρια του Λευκού Οίκου για τον κορονοϊό δήλωσε την Κυριακή ότι οι προσπάθειές της να συμβουλεύσει τον πρώην Πρόεδρο Τραμπ έπεφταν στο κενό καθώς κάποιοι του έδιναν «ένα παράλληλο σύνολο δεδομένων» για την πορεία της πανδημίας.

«Είδα τον πρόεδρο να παρουσιάζει γραφήματα που δεν είχα δει ποτέ, οπότε ξέρω ότι κάποιος δημιουργούσε ένα παράλληλο σύνολο δεδομένων. Ξέρω τι έστελνα εγώ και ξέρω ότι αυτό που ήταν στα χέρια του ήταν διαφορετικό τις περισσότερες φορές», είπε η Μπιρξ στην εκπομπή Face the Nation του CBS.

Όταν ρωτήθηκε για το ποιος άλλαζε τα νούμερα, απάντησε ότι δεν ήταν σίγουρη, αλλά υποψιάζεται ότι αυτό γινόταν από τον πρώην σύμβουλο του Λευκού Οίκου Σκοτ Άτλας, ο οποίος χωρίς να είναι ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες είχε διοριστεί ως προσωπικός σύμβουλος του Τραμπ. Ο Άτλας μάλιστα είχε επικριθεί έντονα για τις απόψεις του. 

«Δεν ξέρω ποιος άλλος ήταν μέρος αυτού, αλλά νομίζω ότι κάποιοι έβλεπαν τι έγραφα σε καθημερινή βάση και ήμουν ιδιαίτερα συγκεκριμένη για το τι έπρεπε να γίνει», είπε η Ντέμπορα Μπιρξ.