Προειδοποίηση ΗΠΑ προς Ιράν: Απελευθερώστε άμεσα το δεξαμενόπλοιο

Προειδοποίηση ΗΠΑ προς Ιράν: Απελευθερώστε άμεσα το δεξαμενόπλοιο

Στην καταδίκη της σύλληψης του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου από τους Φρουρούς της Επανάστασης προχώρησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τονίζοντας πως το Ιράν πρέπει να σταματήσει την παράνομη δραστηριότητα.

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν σφόδρα τη συνεχή παρενόχληση πλοίων από το Ναυτικό Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης και την παρεμβολή στην ασφαλή διέλευση εντός και γύρω του Στενού του Χορμούζ», τόνισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με mail του στο πρακτορείο Reuters.

«Το Ιράν πρέπει να σταματήσει αυτή την παράνομη δραστηριότητα και να αφήσει αμέσως ελεύθερο το πλήρωμα, που σύμφωνα με πληροφορίες κρατείται όπως και το πλοίο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ.

Νωρίτερα το Λονδίνο γνωστοποίησε ότι ο δεξαμενόπλοιο που ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν, με την υποψία ότι μετέφερε λαθραίο πετρέλαιο δεν έφερε βρετανική σημαία.

«Δεν έχουμε προς το παρόν γνώση ότι υπάρχει οποιοδήποτε βρετανικό συμφέρον σε αυτό το πλοίο», δήλωσε εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.

Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν την Κυριακή, δεξαμενόπλοιο το οποίο μετέφερε λαθραίο πετρέλαιο στο Στενό του Ορμούζ, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Πέμπτης, με το 12μελές πλήρωμα του πλοίου να βρίσκεται υπό κράτηση.