Προασπίζουμε με πείσμα και αποφασιστικότητα τη «Γαλάζια Πατρίδα»

Προασπίζουμε με πείσμα και αποφασιστικότητα τη «Γαλάζια Πατρίδα»

Ο Χολουσί Ακάρ στο μήνυμά του για την επέτειο ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας, αναφέρθηκε στην «υπερήφανη Τουρκία» και τον αποφασιστικό αγώνα που διεξάγει κατά της «τρομοκρατίας», στη Συρία, ωστόσο δεν παρέλειψε να μνημονεύσει και το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας», με αναφορές και στα δικαιώματα των «Κύπριων αδελφών» στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sigmalive.com ο Τούρκος υπουργός Άμυνας στο μήνυμά του για την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας από τον Κεμάλ Ατατούρκ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η πατρίδα μας, η γαλάζια πατρίδα μας, οι αιθέρες μας και τα 82 εκατ. πολίτες μας συνεχίζουν αδιάλειπτα, με πείσμα και αποφασιστικότητα τον αγώνα ενάντια σε κάθε είδους απειλή και κίνδυνο κατά της ηρεμίας και ευημερίας μας».

Παράλληλα, είπε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προασπίζει τα δικαιώματα των «Κύπριων αδελφών» της, αναφερόμενος στο ψευδοκράτος των κατεχομένων.

Ο Χ. Ακάρ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Παράλληλα με τις μάχες μας κατά της τρομοκρατίας εντός και εκτός συνόρων, προασπίζουμε με πείσμα και αποφασιστικότητα τα δικαιώματα και συμφέροντά μας στη γαλάζια πατρίδα, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου και των γύρω περιοχών. Ως εγγυήτρια χώρα και στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε και τα δικά μας δικαιώματα και των Κύπριων αδελφών μας».