7ος χρόνος, ημέρα 2147η
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Ιταλία - G20: Πρέπει να αποφύγουμε την επιβολή νέων περιορισμών για την Covid-19

Πρέπει να αποφύγουμε την επιβολή νέων περιορισμών για την Covid-19
AP Photo/Luca Bruno

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Ντανιέλε Φράνκο δήλωσε πως οι παραλλαγές του κορονοϊού αποτελούν μείζονα πηγή ανησυχίας για την παγκόσμια οικονομία, όμως πρόσθεσε πως ο κόσμος πρέπει να αποφύγει να επιβάλει νέους περιορισμούς στη ζωή των ανθρώπων για να καταπολεμήσει την πανδημία.

«Η μόνη απάντηση είναι ο εμβολιασμός», δήλωσε ο Φράνκο, μιλώντας στο τέλος της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών και των επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών της Ομάδας των Είκοσι (G20) πλούσιων χωρών που συνεδρίασαν στη Βενετία υπό την ιταλική προεδρία.

«Η μείζων πηγή οικονομικής αβεβαιότητας σχετίζεται με την πανδημία και τις νέες παραλλαγές», δήλωσε ο Φράνκο μιλώντας στους δημοσιογράφους, όμως πρόσθεσε πως «συμφωνούμε όλοι ότι πρέπει να αποφύγουμε να εφαρμόσουμε ξανά οποιουσδήποτε περιορισμούς στην κίνηση των πολιτών και στον τρόπο ζωής των ανθρώπων».

«Συμφωνούμε όλοι ότι πρέπει να αποφύγουμε να εφαρμόσουμε ξανά οποιουσδήποτε περιορισμούς στην κίνηση των πολιτών και στον τρόπο ζωής των ανθρώπων», όπως δήλωσε ο Φράνκο σε συνέντευξη Τύπου στο τέλος της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της G20 και των επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών τους στη Βενετία.

Κατά τη συνάντηση, η G20 δεν υποσχέθηκε οποιαδήποτε επιπλέον κεφάλαια για τη χρηματοδότηση εμβολίων για τις φτωχές χώρες που κινδυνεύουν από τις παραλλαγές της Covid και όπου τα ποσοστά του εμβολιασμού είναι χαμηλά, όμως ο Φράνκο δήλωσε πως η G20 θα επανεξετάσει το θέμα τον Οκτώβριο.

Υπογραμμίζεται ότι ο Φράνκο χαιρέτισε τη στήριξη από την G20 της «ιστορικής» συμφωνίας για το πού και πόσο θα πρέπει να φορολογούνται οι πολυεθνικές εταιρείες, λέγοντας πως θα έχει ως αποτέλεσμα ένα «πιο δίκαιο και πιο συντονισμένο σύστημα», αν και παραμένει η επεξεργασία των λεπτομερειών.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλία ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία της G20 μέχρι το τέλος του χρόνου.

 Διαβάστε ακόμα:

 G20: Προειδοποιεί για τον οικονομικό κίνδυνο από τις παραλλαγές της Covid-19

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ