Πούτιν: Το ΙSIS έχει 700 ομήρους στην Συρία ανάμεσα τους και Ευρωπαίους

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018, 16:54 - Τελευταία ενημέρωση: 17:24
-A +A
Πούτιν: Το ΙSIS έχει 700 ομήρους στην Συρία ανάμεσα τους και Ευρωπαίους

Το Ισλαμικό Κράτος έχει υπό ομηρεία περίπου 700 ανθρώπους στη Συρία, ανάμεσα τους και Ευρωπαίους πολίτες, υποστήριξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας από το Σότσι της Μαύρης Θάλασσας. 

Μάλιστα, ο ISIS θα εκτελεί 10 ομήρους κάθε μέρα αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά του, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, ο οποίος κατηγόρησε τις ΗΠΑ για «καταστροφική αποτυχία» στην πολιτική τους στη Συρία, υπογραμμίζοντας ότι οι τρομοκράτες επέκτειναν τον έλεγχό τους σε εδάφη γύρω από την ανατολική όχθη του Ευφράτου που ελέγχουν οι ΗΠΑ και οι υποστηριζόμενες από αυτούς δυνάμεις.

Από την προεδρική εξοχική κατοικία στο Σότσι, ο Ρώσος πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά «τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους έχουν δώσει τελεσίγραφα και έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις για να σταματήσουν τις εκτελέσεις», προσθέτοντας ότι οι τζιχαντιστές έχουν ήδη αρχίσει να πραγματοποιούν τις απειλές τους και εκτέλεσαν δέκα ομήρους πριν από δύο ημέρες.

Νωρίτερα, το ρωσικό πρακτορείο TASS που επικαλείται στρατιωτική πηγή έκανε λόγο για περίπου 700 ομήρους στην περιοχή της νατολικής Συρίας Ντίρ Ες-Ζορ, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και πολίτες δυτικοευρωπαϊκών και άλλων κρατών. Πολλοί από τους ομήρους ζούσαν στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Μπάχρα. 

Σύμφωνα με το TASS, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ζητούν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) να απελευθερώσουν συντρόφους τους oι οποίοι είναι φυλακισμένοι.

Αναλυτές υπολογίζουν ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει περίπου 5.000 μαχητές στην ευρύτερη περιοχή, ενώ έκθεση των Ηνωμένων Εθνών που δημοσιεύθηκε τον Αύγουστο, δήλωσε ότι το ISIS έχει μέχρι 30.000 μέλη μεταξύ της Συρίας και του Ιράκ οι οποίοι ως επί το πλείστον «κρύβονται».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 24/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα