Πούτιν: Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε στους συμμάχους μας τα πιο σύγχρονα όπλα

Πούτιν: Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε στους συμμάχους μας τα πιο σύγχρονα όπλα

Ο Ρώσος πρόεδρος χρησιμοποίησε την ομιλία του σε έκθεση όπλων κοντά στη Μόσχα για να υπερηφανευθεί θεί για τις προηγμένες δυνατότητες όπλων της Ρωσίας και να δηλώσει την προθυμία της να μοιραστεί τεχνολογία με χώρες που μοιράζονται τις ίδιες αξίες.

«Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε στους συμμάχους μας τους πιο σύγχρονους τύπους όπλων, από φορητά όπλα έως τεθωρακισμένα οχήματα και πυροβολικό μέχρι πολεμικές αεροπορίες και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα», δήλωσε ο Πούτιν στην τελετή έναρξης του φόρουμ «Army-2022» κοντά στη Μόσχα.

«Σχεδόν όλα έχουν χρησιμοποιηθεί περισσότερες από μία φορές σε πραγματικές επιχειρήσεις μάχης» πρόσθεσε.

Δυτικοί στρατιωτικοί αναλυτές λένε ότι η κακή απόδοση των ρωσικών στρατευμάτων και όπλων μπορεί να καταστήσει τις εξαγωγές όπλων της λιγότερο ελκυστικές για πιθανούς αγοραστές, όπως η Ινδία, η οποία έχει βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στην τεχνολογία της στο παρελθόν.

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η χώρα μας έχει πολλούς συμμάχους, εταίρους, ομοϊδεάτες σε διαφορετικές ηπείρους», είπε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν τόνισε επίσης τα πλεονεκτήματα της εκπαίδευσης ξένων στρατιωτών στη Ρωσία και είπε ότι η Ρωσία προσκαλεί τους συμμάχους να κάνουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.

«Βλέπουμε επίσης μεγάλες προοπτικές στην εκπαίδευση των ξένων στρατιωτικών και στην προηγμένη εκπαίδευσή τους. Χιλιάδες στρατιωτικοί επαγγελματίες από όλο τον κόσμο είναι περήφανοι απόφοιτοι των στρατιωτικών πανεπιστημίων και ακαδημιών της χώρας μας», είπε ο Πούτιν.

Τα σχόλια του Ρώσου προέδρου έρχονται μόλις μια ημέρα αφότου προσφέρθηκε να κάνει πιο στενές τις σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα.

Σε μια επιστολή προς τον Κιμ Γιονγκ Ουν για την ημέρα της απελευθέρωσης της Κορέας, ο Πούτιν είπε ότι οι στενότεροι δεσμοί θα ήταν προς το συμφέρον και των δύο χωρών και θα βοηθούσαν στην ενίσχυση της ασφάλειας και της σταθερότητας της κορεατικής χερσονήσου και της περιοχής της Βορειοανατολικής Ασίας, σύμφωνα με το πρακτορείο KCNA της Βόρειας Κορέας