ΓΔ: 875,76 -22,87 (-2,54 %)

Τζίρος: 69,53 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1997η
Τρίτη, 20 Απριλίου 2021

ΓΔ: 875,76 -22,87 (-2,54 %)

Τζίρος: 69,53 εκατ. €   RT

ΠΟΥ: Προειδοποίηση προς ταξιδιώτες – Ο ιός βρίσκεται παντού

ΠΟΥ: Προειδοποίηση προς ταξιδιώτες – Ο ιός βρίσκεται παντού

Σύσταση προς τους ταξιδιώτες να φορούν προστατευτικές μάσκες στα αεροπλάνα και να ενημερώνονται διαρκώς απευθύνει ο ΠΟΥ, καθώς παρατηρείται και πάλι έξαρση κρουσμάτων του νέου κορονοϊού σε κάποιες χώρες, με αποτέλεσμα την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων σε διάφορα μέρη ανά τον κόσμο.

Η εκπρόσωπος του ΠΟΥ Μάργκαρετ Χάρις κάλεσε τον κόσμο να μην βρεθεί προ εκπλήξεων από την επανεμφάνιση τοπικών εξάρσεων της COVID-19 και τα μέτρα καραντίνας που λαμβάνονται, λέγοντας: «Αν υπάρχει κάπου, υπάρχει παντού και οι άνθρωποι που ταξιδεύουν πρέπει να το κατανοήσουν αυτό».

«Ο ιός είναι ευρέως διαδεδομένος και οι άνθρωποι θα πρέπει να το λάβουν αυτό πάρα πολύ σοβαρά υπόψη τους», πρόσθεσε.

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα επικαιριποιούσε τις ταξιδιωτικές οδηγίες του ενόψει των θερινών διακοπών του βόρειου ημισφαίριου, αλλά οι επικαιροποιημένες οδηγίες δεν έχουν ακόμη δοθεί στη δημοσιότητα.

Στο μεταξύ οι ταξιδιώτες θα πρέπει «να θυμούνται ότι τα πράγματα θα αλλάξουν ή μπορεί να αλλάξουν», σημείωσε η Χάρις σε ενημέρωση των δημοσιογράφων από την έδρα του ΠΟΥ στη Γενεύη.

«Διαπιστώνουμε πολλές αυξήσεις κρουσμάτων, πολλές αλλαγές σε διάφορες χώρες, χώρες που είχαν επιτυχώς καταπνίξει το πρώτο κύμα τώρα βλέπουν μια δεύτερη αύξηση των κρουσμάτων», πρόσθεσε, αναφερόμενη στην Αυστραλία και το Χονγκ Κονγκ.

Μέτρα καραντίνας επιβλήθηκαν σήμερα εκ νέου στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, περιορίζοντας τους κατοίκους της Μελβούρνης στα σπίτια τους με μόνη εξαίρεση τις μετακινήσεις για σοβαρούς λόγους, καθώς οι αρχές αγωνίζονται να θέσουν υπό έλεγχο ένα ξέσπασμα του νέου κορωνοϊού.

Οι προηγούμενες οδηγίες του ΠΟΥ προς τους ταξιδιώτες περιελάμβαναν συμβουλές κοινής λογικής, όπως τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, το πλύσιμο των χεριών και η αποφυγή του αγγίγματος των ματιών, της μύτης ή του στόματος.

Η Χάρις αναφέρθηκε σήμερα στην χρήση προστατευτικής μάσκας στα αεροπλάνα, ένα μέτρο το οποίο ήδη απαιτούν πολλές αεροπορικές εταιρείες.

«Αν πετάτε, δεν υπάρχει τρόπος να τηρείτε τις κοινωνικές αποστάσεις σε ένα αεροπλάνο, επομένως θα χρειαστεί να πάρετε άλλα μέτρα πρόληψης, συμπεριλαμβανομένου του να φοράτε προστατευτικό κάλυμμα για το πρόσωπο», κατέληξε η Χάρις.