ΠΟΥ: Έκκληση για βοήθεια 15 εκατ. δολαρίων για τον Λίβανο

ΠΟΥ: Έκκληση για βοήθεια 15 εκατ. δολαρίων για τον Λίβανο

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απευθύνει έκκληση για τη συγκέντρωση 15 εκατομμυρίων δολαρίων ώστε να καλυφθούν οι επείγουσες υγειονομικές ανάγκες στον Λίβανο μετά την καταστροφική έκρηξη στην πόλη της Βηρυτού εν μέσω οικονομικής κρίσης και αυξανόμενων κρουσμάτων κορονοϊού.

Η έκρηξη, που προκάλεσε τον θάνατο 150 ατόμων και τραυμάτισε άλλα 5.000, κατέστρεψε επίσης 17 κοντέινερ του ΠΟΥ με ιατρικό εξοπλισμό, ανακοίνωσε χθες το τοπικό γραφείο του Οργανισμού.

Πέντε νοσοκομεία στην περιοχή είτε δεν μπορούν να λειτουργήσουν είτε υπολειτουργούν, και οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι πολλά κέντρα υγείας και μονάδες πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης έχουν υποστεί ζημιές ή και ολοσχερώς καταστραφεί.

Σχεδόν 300.000 άτομα έχουν χάσει το σπίτι τους και έχουν ανάγκη από τρόφιμα και στέγη, πράγμα που επίσης «κινδυνεύει να επιταχύνει την εξάπλωση της Covid-19, αλλά και την εμφάνιση άλλων ασθενειών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ στον Λίβανο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι, σε συνεργασία με το αμερικανικό πανεπιστήμιο της Βηρυτού, σχεδιάζει να πραγματοποιήσει περιβαλλοντική εκτίμηση για τις επιπτώσεις των αναθυμιάσεων που προκάλεσε η έκρηξη της νιτρικής αμμωνίας.