Πώς θα είναι τα εστιατόρια όταν ανοίξουν - Το ιταλικό «πείραμα»

Πώς θα είναι τα εστιατόρια όταν ανοίξουν - Το ιταλικό «πείραμα»

Την ώρα που η Ιταλία ετοιμάζεται να προχωρήσει σε άρση των περιοριστικών μέτρων στις 4 Μαΐου, ένα βασικό ζήτημα που απασχολεί τους ιδιοκτήτες μπαρ και εστιατορίων είναι πως οι πελάτες τους θα διατηρήσουν την απόσταση των δύο μέτρων που θεωρείται ασφαλής. 

Μια πρώτη γεύση έδωσε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Il Ciak στην περιοχή Τραστέβερε της Ρώμης, που δοκίμασε την τοποθέτηση πλέξιγκλας στην μέση του τραπεζιού ως διαχωριστικό.

«Θα πρέπει να δούμε πώς θα αντιδράσει ο κόσμος στην άρση των περιοριστικών μέτρων, αλλά προς το παρόν είναι η μόνη λύση» εξηγεί ο ιδιοκτήτης Βαλέριο Καλντερόνι, δοκιμάζοντας το πάνελ.

Ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας Nuova Giga Print srl που έφτιαξε τα πλέξιγκλας και που ασχολείται με την παραγωγή συσκευών ασφαλείας για εμπορικές εγκαταστάσεις, λέει ότι «η τιμή του πλέξιγκλας έχει φτάσει στα ύψη, λόγω της αυξημένης ζήτησης».