Guardian: Πώς άλλαξε ο κορονοϊός τον κόσμο σε 3 μήνες - Πάνω από 90.000 νεκροί

Guardian: Πώς άλλαξε ο κορονοϊός τον κόσμο σε 3 μήνες - Πάνω από 90.000 νεκροί

Με ένα βίντεο 8 λεπτών η βρετανική Guardian περιγράφει πώς ο κορoνοϊός άλλαξε τον κόσμο, ξεκινώντας από την Ουχάν όταν στις 11  Ιανουαρίου μια γυναίκα κατέληξε από πνευμονία, παρουσιάζοντας το πλήγμα που ακολούθησε και συνεχίζεται σε ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στις ΗΠΑ, και κλείνοντας με ένα απόσπασμα από το διάγγελμα της Βασίλισσας Ελισάβετ

Συγκεκριμένα, το βίντεο-ανασκόπηση της Guardian δείχνει την επιβολή καραντίνας που επιβλήθηκε στην κινεζική επαρχία με πλάνα από τους έρημους δρόμους της Ουχάν.

Μέρες αργότερα η Ευρώπη γίνεται το νέο κέντρο της επιδημίας κορονοϊού, με τις ευρωπαϊκές χώρες να λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης, τα σύνορα να κλείνουν και οι κάτοικοι μεγάλων πόλεων μπαίνουν σε καραντίνα.

Η Ιταλία θρηνεί τα περισσότερα θύματα και ακολουθούν οι Ισπανία και Γαλλία. Η Ευρώπη ερήμωσε, οι δρόμοι είναι άδειοι και οι άνθρωποι κλεισμένοι μέσα σε 4 τοίχους προσπαθούν με κάθε τρόπο να δώσουν νόημα στην καθημερινότητά τους.

Στις 27 Μαρτίου, οι ΗΠΑ έχουν πλέον περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο και ο αριθμός των νεκρών καθημερινά αυξάνεται.

Το βίντεο κλείνει με ένα απόσπασμα από το διάγγελμα της βασίλισσας Ελισάβετ και τα λόγια: «Καλύτερες ημέρες θα ξαναέρθουν. Θα είμαστε με τους φίλους μας, θα είμαστε με τις οικογένειές μας. Θα συναντηθούμε ξανά».

Δείτε το βίντεο:

Ξεπέρασαν τους 90.000 οι νεκροί

Η πανδημία του κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 90.000 ανθρώπους παγκοσμίως, με το 50% και πλέον των θανάτων να καταγράφεται στην Ιταλία, την Ισπανία και τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται σε επίσημες πηγές, έως τις 19.30 ώρα Ελλάδας.

Συνολικά, έχουν καταγραφεί 90.938 θάνατοι και 1.534.426 κρούσματα, εκ των οποίων 64.342 στην Ευρώπη, την πλέον πληγείσα ήπειρο. Με 18.279 νεκρούς, η Ιταλία είναι η χώρα που καταμετρά τους περισσότερους θανάτους στον κόσμο. Ακολουθεί η Ισπανία με 15.238, οι ΗΠΑ με 14.830 και η Γαλλία με 10.869.