8ος χρόνος, ημέρα 2270η
Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022

Πορτογαλία: Ο αριθμός των κρουσμάτων ενδέχεται να διπλασιαστεί τις γιορτές

Πορτογαλία: Ο αριθμός των κρουσμάτων ενδέχεται να διπλασιαστεί τις γιορτές
Ap Newsroom

Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων στην Πορτογαλία αναμένεται να αυξηθεί, ίσως και να διπλασιαστεί, φτάνοντας περίπου τις 9.000 την περίοδο των Χριστουγέννων, προειδοποίησε η επικεφαλής της υγειονομικής υπηρεσίας της χώρας DGS, η Γκράσα Φρέιτας μιλώντας στο δίκτυο RTP.

Η χώρα των περίπου 10 εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραψε χθες 4.670 νέα κρούσματα, τον μεγαλύτερο αριθμό από τις αρχές Φεβρουαρίου, όταν έδινε σκληρή μάχη με την επιδημία.

Ωστόσο η Φρέιτας επεσήμανε ότι το ποσοστό εμβολιασμού στην Πορτογαλία, που είναι ένα από τα υψηλότερα παγκοσμίως φτάνοντας το 87%, σημαίνει ότι οι νοσηλείες και οι θάνατοι από την covid-19 θα είναι πολύ λιγότεροι σε σχέση με προηγούμενα κύματα της επιδημίας, κυρίως σε σχέση με τον περασμένο Φεβρουάριο.

«Είναι πολύ διαφορετικό να υπάρχουν νέα κρούσματα από το να υπάρχουν θανατηφόρα κρούσματα», τόνισε η ίδια, αν και η αυξημένη κινητικότητα την περίοδο των Χριστουγέννων ενδέχεται να προκαλέσει άνοδο των μολύνσεων.

Ήδη οι αρχές στην Πορτογαλία, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το νέο παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορονοϊού, έχουν επαναφέρει κάποιους περιορισμούς.

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα έχει προειδοποιήσει εξάλλου ότι οι περιορισμοί ενδέχεται να αυξηθούν, εφόσον χρειαστεί για να ελεγχθεί η επιδημία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ