Πορεία οπλισμένων Αφροαμερικανών στην Ατλάντα

Πορεία οπλισμένων Αφροαμερικανών στην Ατλάντα

Ομάδα οπλισμένων διαδηλωτών, στην πλειονότητά τους Αφροαμερικανοί και μέλη του κόμματος New Black Panther, έκαναν χθες πορεία στο πάρκο Στόουν Μάουντεν κοντά στην Ατλάντα της Τζόρτζια, ζητώντας να αφαιρεθεί το γιγάντιο σκαλιστό μνημείο της Συνομοσπονδίας, το οποίο ακτιβιστές θεωρούν ότι είναι μνημείο υπέρ του ρατσισμού.

Εικόνες από την πορεία που έγινε την Ημέρα της Ανεξαρτησίας δείχνουν πλήθος διαδηλωτών, ντυμένοι στα μαύρα και με πολλούς από αυτούς να φορούν στρατιωτικού τύπου ρούχα, να κάνουν πορεία σε δρόμο παραπλεύρως του πάρκου.

Όλοι τους έφεραν τουφέκια, συμπεριλαμβανομένων όπλων στρατιωτικού τύπου, ενώ ορισμένοι είχαν στον ώμο τους ζώνες πυρομαχικών.

Η πλειονότητα των διαδηλωτών ήταν Αφροαμερικανοί, ωστόσο στην πορεία συμμετείχαν άνδρες και γυναίκες διαφόρων φυλών.


Σε βίντεο φαίνεται ο επικεφαλής των διαδηλωτών, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει εξακριβωθεί, να φωνάζει σε μεγάφωνο προκαλώντας τους υπέρμαχους της ανωτερότητας της λευκής φυλής, οι οποίοι ιστορικά χρησιμοποιούσαν το Στόουν Μάουντεν ως σημείο για τις δικές τους συγκεντρώσεις. «Δεν βλέπω παραστρατιωτικές οργανώσεις λευκών», είπε. «Εμείς είμαστε εδώ. Εσείς… πού είστε; Είστε σπίτι σας. Πάμε».

Ο Τζον Μπάνκχεντ, εκπρόσωπος της Οργάνωσης για το Μνημείο στο Στόουν Μάουντεν, είπε ότι η πορεία ήταν ειρηνική και οι διαδηλωτές συντεταγμένοι.