Πομπέο: Ο πρόεδρος Τραμπ οικοδομεί μια Νέα Παγκόσμια Τάξη

Τρίτη 04 Δεκεμβρίου 2018, 14:23
-A +A
Πομπέο: Ο πρόεδρος Τραμπ οικοδομεί μια Νέα Παγκόσμια Τάξη

 

Μια Νέα Παγκόσμια Τάξη, η οποία υποστηρίζεται από την αμερικανική ηγεσία και τη δημοκρατία, οικοδομεί ο Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών σε διπλωμάτες στις Βρυξέλλες, κατηγορώντας το Ιράν και την Κίνα ότι προκαλούν αστάθεια στον κόσμο.

"Σύμφωνα με τις καλύτερες παραδόσεις της σπουδαίας δημοκρατίας μας καλούμε τα αξιότιμα έθνη να οικοδομήσουν μια νέα φιλελεύθερη Παγκόσμια Τάξη, που θα αποτρέπει τον πόλεμο και θα επιτυγχάνει μεγαλύτερη ευημερία", είπε ο Μάικ Πομπέο, ο οποίος βρίσκεται στη βελγική πρωτεύουσα για τη σύνοδο του NATO.

"Υπό τον πρόεδρο Τραμπ δεν εγκαταλείπουμε την παγκόσμια ηγεσία ή τους φίλους μας στο διεθνές σύστημα", είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Ο Πομπέο κατηγόρησε στην ομιλία του το Ιράν και την Κίνα απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς ότι η Ουάσινγκτον ενεργεί μονομερώς.

"Ενεργούμε για να διατηρήσουμε, να προστατεύσουμε και να προάγουμε έναν ανοιχτό, δίκαιο, ξεκάθαρο και ελεύθερο κόσμο κυρίαρχων κρατών. Αυτό το σχέδιο θα απαιτήσει μια αληθινή, όχι ψευδή, αποκατάσταση της φιλελεύθερης τάξης ανάμεσα στα έθνη. Θα απαιτήσει μια αποφασιστική Αμερική και ηγεσία όχι μόνο από τη χώρα μου, αλλά από δημοκρατίες ανά τον κόσμο."

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 26/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα