Πινακοθήκη Ουφίτσι: Η Μαύρη κουλτούρα στην Αναγέννηση

Πινακοθήκη Ουφίτσι: Η Μαύρη κουλτούρα στην Αναγέννηση

Η πινακοθήκη Ουφίτσι στην Φλωρεντία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ξεχωρίσει εννέα από τα αριστουργήματα της συλλογής της προκειμένου να αναδείξει τον ρόλο των μαύρων και της μαύρης κουλτούρας κατά την Αναγέννηση, σύμφωνα με το Reuters.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Μαύρη Παρουσία», εικόνες έργων όπως το «Πορτρέτο του βασιλιά της Αβησσυνίας» του Κριστοφάνο ντελ' Αλτίσιμο θα αναρτώνται στο διαδίκτυο από αυτό το Σαββατοκύριακο για μια σειρά συζητήσεων και άλλων εκδηλώσεων.

«Η ιδέα είναι να προσφέρουμε τροφή για σκέψη στο διάλογο για τα φυλετικά ζητήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη και βρίσκονται στο επίκεντρο των πολιτικών συζητήσεων», αναφέρει η ανακοίνωση της πινακοθήκης.

Μεταξύ των εναρκτήριων εκδηλώσεων αύριο θα είναι και μια συναυλία μπροστά από τον πίνακα «Ο Περσέας ελευθερώνει την Ανδρομέδα» του Πιέρο ντι Κόζιμο, στον οποίο απεικονίζεται ένας μαύρος μουσικός να παίζει.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα αναρτηθούν στο Facebook οκτώ συνολικά βιντεοσκοπημένες συζητήσεις.

«Τα αριστουργήματα της πινακοθήκης μιλούν μια παγκόσμια γλώσσα που μας βοηθάει όχι μόνο να κατανοήσουμε καλύτερα την εποχή τους, αλλά και το μέλλον που θέλουμε να οικοδομήσουμε», δήλωσε ο διευθυντής της πινακοθήκης Άικε Σμιτ.