ΠΓΔΜ: Κοινοβουλευτική ομάδα σχηματίζουν οι «8» που ψήφισαν τη συνταγματική αναθεώρηση

ΠΓΔΜ: Κοινοβουλευτική ομάδα σχηματίζουν οι «8» που ψήφισαν τη συνταγματική αναθεώρηση

Συνεχίζονται οι πολιτικές ζυμώσεις στα Σκόπια μετά την υπερψήφιση της συνταγματικής αναθεώρησης, καθώς οι 8 βουλευτές της αντιπολίτευσης που στήριξαν τον Ζόραν Ζάεφ σχηματίζουν ανεξάρτητη κοινοβουλευτική ομάδα.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΙΑ ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της πΓΔΜ, Tαλάτ Tζαφέρι, ανακοίνωσε ότι έλαβε τις σχετικές ειδοποιήσεις από τους οκτώ βουλευτές με τις οποίες του δηλώνουν επισήμως ότι στο μέλλον θα λειτουργούν ως ανεξάρτητοι βουλευτές.

Επίσης, υποβλήθηκε επίσημο έγγραφο στο οποίο σημιεώνεται ότι οι συγκεκριμένοι βουλευτές θα σχηματίσουν νέα κοινοβουλευτική ομάδα. Το πρακτορείο MIA αναφέρει ότι η πρώην υπουργός Πολιτισμού του Νίκολα Γκρούεφσκι Ελιζαμπέτα Μιλέφσκα θα είναι η συντονίστρια της νέας ΚΟ.

Η νέα κοινοβουλευτική ομάδα θα διατηρήσει την αντιπολιτευτική της στάση, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το ΜΙΑ. Τα μέλη της θα συμμετάσχουν στις συνομιλίες για τα σχέδια τροπολογιών στο Σύνταγμα, κατά τις οποίες θα υποστηρίξουν τα τέσσερα αιτήματα που απέστειλαν στο Κοινοβούλιο πριν οι βουλευτές ψηφίσουν για τις συνταγματικές αλλαγές στις 19 Οκτωβρίου και έχουν να κάνουν με την εγγύηση της «Μακεδονικής ταυτότητας».

Οι οχτώ βουλευτές που είχαν εκλεγεί με τα ψηφοδέλτια της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE – ένας ως συνεργαζόμενος- και αποπέμφθηκαν είναι οι Ελιζαμπέτα Κάντσεφσκα Μίλεσκα, Σάσο Βασίλιεφσκι, Κρστο Μούκοσκι, Λιούμπεν Αρναούντοφ, Βλάντανκα Αβίροβιτς, Εμίλια Αλεξάντροβα, Νόλα Ισμαήλοβα Σταρόβα και Ζεκίρ Ραμτσίλοβιτς.