ΠΓΔΜ: Η «Μακεδονική» κυβέρνηση περιμένει την κύρωση από την Ελλάδα

ΠΓΔΜ: Η «Μακεδονική» κυβέρνηση περιμένει την κύρωση από την Ελλάδα

Στην Αθήνα αποθέτει και επισήμως πλέον την ευθύνη της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών η πΓΔΜ, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δηλώνει ότι η «Μακεδονική» κυβέρνηση, όπως την ανέφερε χαρακτηριστικά, είναι αφοσιωμένη στο στόχο της να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

«Η "Μακεδονική" κυβέρνηση είναι αφοσιωμένη στο στόχο της να καταστεί μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και αναμένει ο στόχος αυτός θα πραγματοποιηθεί με την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών στην Ελλάδα» δήλωσε συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα, σύμφωνα με το mia.mkd ο ίδιος προτίμησε να μην αναφερθεί στις δηλώσεις του ρώσου πρόεδρου Βλάντιμιρ Πούτιν για το Σκοπιανό. «Ουδέν σχόλιον» σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος έκανε ειδική αναφορά στη «Μακεδονία» λέγοντας ότι με στόχο την προώθηση της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ «τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο για συνταγματικές αλλαγές και αλλαγή της ονομασίας της χώρας και αλλαγή της βάσης της Μακεδονικής εθνικής ταυτότητας». Ο κ. Πούτιν μάλιστα πρόσθεσε ότι «αγνοήθηκε η βούληση των Μακεδόνων ψηφοφόρων, καθώς το δημοψήφισμα για την αλλαγή ονομασίας της χώρας απέτυχε, αλλά η έξωθεν πίεση συνεχίζεται..».

Στην Άγκυρα ο Ν. Ντιμιτρόφ για σύσφιξη των σχέσεων πΓΔΜ - Τουρκίας

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό την επόμενη της ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, με την δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στα Σκόπια, ο Νίκολα Ντιμιτρόφ αναχώρησε για επίσκεψη στην Άγκυρα όπου θα έχει συνομιλίες με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και άλλους Τούρκους αξιωματούχους μεταξύ αυτών και τον υπουργό Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ.

Στην ατζέντα της συνάντησης είναι η ενίσχυση των διμερών σχέσεων, η προώθηση της αμοιβαίας συνεργασίας και ανταλλαγή απόψεων σε μια σειρά από επίκαιρα περιφερειακά θέματα, ενώ θα υπογράψουν και μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δυο υπουργείων εξωτερικών στον τομέα των τεχνολογιών των πληροφοριών και των διπλωματικών αρχείων.