πΓΔΜ: Ψηφίστηκαν και τα τέσσερα σχέδια τροπολογιών του Συντάγματος

Δευτέρα 03 Δεκεμβρίου 2018, 19:02
-A +A
πΓΔΜ: Ψηφίστηκαν και τα τέσσερα σχέδια τροπολογιών του Συντάγματος

Ψηφίστηκαν και τα άλλα δύο σχέδια τροπολογιών του Συντάγματος από την ολομέλεια της Βουλής της πΓΔΜ, τα οποία κατέθεσε η κυβέρνηση της χώρας στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Χθες, η ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε τα πρώτα δύο σχέδια τροπολογιών του Συντάγματος.

Αρχικά, σήμερα, η ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε με 64 ψήφους υπέρ, 12 κατά και δύο «παρών» την τρίτη τροπολογία, στην οποία αναφέρεται ότι «η Πολιτεία σέβεται την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την πολιτική ανεξαρτησία των γειτονικών κρατών», ενώ πριν το απόγευμα, με 66 ψήφους υπέρ, επτά κατά και τρεις «παρών» ενέκρινε την τέταρτη και τελευταία τροπολογία, η οποία αναφέρεται στην προστασία από την μεριά της Πολιτείας, των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των υπηκόων της που ζουν ή διαμένουν στο εξωτερικό.

Τα σχέδια τροπολογιών του Συντάγματος που υπερψηφίστηκαν από τη Βουλή θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση, η οποία θα διαρκέσει πέντε ημέρες και ακολούθως, η κυβέρνηση της χώρας θα αποστείλει στη Βουλή τα συμπεράσματα της διαβούλευσης.

Έπειτα, ο πρόεδρος της Βουλής της πΓΔΜ θα συγκαλέσει συνεδρίαση του Κοινοβουλίου, στην οποία θα εξεταστούν τα τελικά κείμενα των συνταγματικών τροπολογιών, για την έγκριση των οποίων απαιτείται ενισχυμένη πλειοψηφία δύο τρίτων (80 βουλευτές στους 120). 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα