πΓΔΜ: Εγκρίθηκε από την Eπιτροπή της Βουλής η πρόταση Ζάεφ για συνταγματικές αλλαγές

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018, 20:30 - Τελευταία ενημέρωση: 20:32
-A +A
πΓΔΜ: Εγκρίθηκε από την Eπιτροπή της Βουλής η πρόταση Ζάεφ για συνταγματικές αλλαγές

Εγκρίθηκε με ψήφους 10 έναντι 7 από την Επιτροπή Συνταγματικών Θεμάτων της Bουλής της πΓΔΜ, η πρόταση του πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ, για συνταγματικές τροποποιήσεις. Tη Δευτέρα θα ξεκινήσει η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής.

Η επόμενη εβδομάδα θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη για την κυβέρνηση Ζάεφ, καθώς θα φανεί κατά πόσο ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ θα καταφέρει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των 2/3 στη Βουλή.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΙΑ, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, που ολοκληρώνει σήμερα τις εργασίες της, ο Ζάεφ τόνισε ότι οι βουλευτές του VMRO-DPMNE θα πρέπει να στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς διακυβεύεται το μέλλον της χώρας. 

«Όλα έχουν ειπωθεί, αλλά η ερώτηση είναι εάν μπορεί να υπάρξει συναίνεση στο ζήτημα της υποψηφιότητας της χώρας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ. Το ερώτημα είναι τι θα κάνουμε με τις φιλοδοξίες μας για ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ εάν χάσουμε την ευκαιρία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζ. Ζάεφ.

Ανάλογη έκληση απηύθυνε και ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Γκόραν Μίσοφσκι που ζήτησε από το VMRO-DPMNE να στηρίξει τη Δευτέρα τις συνταγματικές αλλαγές που προβλέπονται στη Συμφωνία των Πρεσπών και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας.

Όπως ανέφερε, η υιοθέτηση των συνταγματικών αλλαγών είναι προς όφελος του μέλλοντος της χώρας εντός της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, γεγονός που θα ενισχύσει την ταυτότητα της «Μακεδονίας» παγκοσμίως, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα