Περισσότερες οι μετακινήσεις το φετινό Πάσχα σε σύγκριση με το περσινό
Γερμανία

Περισσότερες οι μετακινήσεις το φετινό Πάσχα σε σύγκριση με το περσινό

Οι πολίτες στη Γερμανία μετακινήθηκαν το φετινό Πάσχα περισσότερο από ό,τι στις περσινές πασχαλινές διακοπές. Αυτό προκύπτει από μια ειδική αξιολόγηση των δεδομένων κινητικότητας από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία του Βισμπάντεν.

«Η κινητικότητα ήταν γενικώς υψηλότερη από τη Μεγάλη Παρασκευή έως τη Δευτέρα του Πάσχα φέτος από ό,τι το Πάσχα 2020» σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Η φετινή κινητικότητα συγκρίθηκε με το Πάσχα του έτους πριν από την πανδημία του κορονοϊού, δηλαδή το 2019.

Το φετινό Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, καταγράφηκαν μόνο 14% λιγότερες μετακινήσεις σε σχέση με το 2019, ενώ το Πάσχα του 2020 η κινητικότητα ήταν κατά 28% χαμηλότερη από το 2019.

Παρόμοια στοιχεία προκύπτουν επίσης και για άλλες ημέρες των διακοπών του Πάσχα.

Τη φετινή Μεγάλη Παρασκευή, η κινητικότητα ήταν κατά 20% χαμηλότερη από ό,τι το 2019, ενώ το 2020 οι μετακινήσεις ήταν κατά 34% λιγότερες σε σχέση με το 2019. Τη φετινή Δευτέρα του Πάσχα, καταγράφηκε 33% χαμηλότερη κινητικότητα από ό,τι το 2019, ενώ το 2020 ήταν 43%.

Εν τούτοις, από τα δεδομένα κινητικότητας κατανεμημένα ανά απόσταση ταξιδιού, προκύπτει επίσης ότι οι πολίτες απέφυγαν το φετινό Πάσχα τα μακρινά ταξίδια σε ποσοστό μεγαλύτερο του μέσου όρου. Συνολικά, έγιναν μόνο τα μισά ταξίδια πάνω από εκατό χιλιόμετρα σε σχέση με το Πάσχα του 2019. Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, αυτό δείχνει ότι «πολλοί απέφυγαν να επισκεφθούν μέλη της οικογένειάς τους που έμεναν πιο μακριά και να κάνουν διακοπές σε μεγάλες αποστάσεις».

Οι στατιστικολόγοιγια χρησιμοποίησαν για την έρευνά τους ανώνυμα δεδομένα κινητών τηλεφώνων.