Πέντε χώρες ζητούν έρευνα κατά του Μαδούρο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018, 13:04 - Τελευταία ενημέρωση: 13:05
-A +A
Πέντε χώρες ζητούν έρευνα κατά του Μαδούρο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Την διεξαγωγή έρευνας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από τον προέδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο θα ζητήσουν σήμερα με επιστολή τους προς το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο , πέντε χώρες της Λατινικής Αμερικής. 

H ομάδα της Λίμα που έχει συσταθεί ειδικά για το θέμα της Βενεζουέλας, θα συνεδριάσει σήμερα στην Νέα Υόρκη για να αξιολογήσει τη μετανάστευση στην περιοχή και την ανησυχητική κατάσταση στη λατινοαμερικανική χώρα, η οποία έχει προκαλέσει τη φυγή  2,5 εκατομμυρίων ανθρώπων για να αποφύγει τις εκτεταμένες ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων.

 Ο υφυπουργός εξωτερικών του Περού Χιούγκο Ντε Ζέλα δήλωσε «θα συντονιστούμε με τους υπουργούς εξωτερικών πέντε χωρών, συγκεκριμένα την Αργεντινή, την Κολομβία, τη Χιλή, την Παραγουάη και το Περού και θα υπογράψουμε την Τρίτη το απόγευμα επιστολή που απευθύνθηκε στο Δικαστήριό ζητώντας να ξεκινήσει μια προκαταρκτική έρευνα για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν στη Βενεζουέλα». 

Νωρίτερα φέτος, μια διεθνής ομάδα εμπειρογνωμόνων σε μια έκθεση 400 σελίδων διαπίστωσε ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας διέπραξε πάνω από 8.200 παράνομες εκτελέσεις και  φυλάκισε αυθαίρετα πάνω από 12.000 άτομα από την στιγμή που ο Νικολάς Μαδούρο ανέλαβε την εξουσία το 2013. 

Τότε η ομάδα των εμπειρογνωμόνων είχε ζητήσει από τον Οργανισμό Κρατών της Αμερικής να στείλει επιστολή προς το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο με αφορμή την έρευνα τους.

AP Photo

 

 

 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα