Παραιτήθηκε απο το AKP ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός, Μπ. Αρίντς, λόγω διαφωνιών με τον Ερντογάν

Παραιτήθηκε απο το AKP ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός, Μπ. Αρίντς, λόγω διαφωνιών με τον Ερντογάν

Ο Μπουλέντ Αρίντς, μέλος της Ανώτατης Συμβουλευτικής Επιτροπής της τουρκικής προεδρίας, πρώην πρωθυπουργός και ένας εκ των παλαιότερων στελεχών του AKP υπέβαλε την παραίτησή του, μετά από διαφωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με τη φυλάκιση των Οσμάν Καβάλα και του Σελαχατίν Ντεμίρτας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός Αρίντς σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε πως «το δικαστικό σύστημα, η οικονομία και άλλοι τομείς προφανώς χρειάζονται μεταρρυθμίσεις. Υπάρχει ανάγκη η χώρα μας να χαλαρώσει και να βρει λύση στα προβλήματα του έθνους μας. Όπως έχω δηλώσει επανειλημμένως, είδα τη βούληση του Προέδρου προς αυτή την κατεύθυνση και τη στηρίζω. Ωστόσο, αποφάσισα πως θα είναι πιο πρέπον να αποχωρήσω από τη θέση μου ως μέλος της Ανώτατης Συμβουλευτικής Επιτροπής, καθώς ανησυχώ πως τα λεγόμενά μου θα εμποδίσουν τις εργασίες προς τη μεταρρύθμιση, διότι διαστρεβλώθηκαν».

Ο Αρίντς είχε κάνει δήλωση για το άδικο της συνεχιζόμενης κράτησης του συμπροέδρου του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών, Σελαχατίν Ντεμιρτάς και του ακτιβιστή Οσμάν Καβάλα, που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στους κόλπους του συγκυβερνώντος κόμματος των Γκρίζων Λύκων.

Σημειώνεται ότι ο Αρίντς, ένας εκ των τεσσάρων βασικών ιδρυτών του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ήταν αυτός που έθεσε το θέμα του Μπεράτ Αλμπαϊράκ στο Συμβούλιο, για να ακολουθήσει η παραίτηση του γαμπρού του Ερντογάν από τη θέση του Υπουργού Οικονομίας.