Παραίτηση της υπ. Υγείας του Βρανδεμβούργου λόγω του σκανδάλου των κλεμμένων από την Ελλάδα φαρμάκων

Παραίτηση της υπ. Υγείας του Βρανδεμβούργου λόγω του σκανδάλου των κλεμμένων από την Ελλάδα φαρμάκων

Σε παραίτηση οδήγησε την υπουργό Υγείας του Ομοσπονδιακού κρατιδίου του Βρανδεμβούργου το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται γερμανική φαρμακευτική εταιρεία η οποία εδώ και χρόνια εισήγαγε καρκινικά φάρμακα από αμφιλεγόμενες πηγές.

Ανάμεσα στις κατηγορίες που βαρύνουν την εταιρεία είναι και εκείνη της διάθεσης κλεμμένων από την Ελλάδα αντικαρκινικών φαρμάκων. Η Lunapharm κατηγορείται ότι διένειμε τα κλεμμένα φάρμακα σε διάφορα ομοσπονδιακά κράτη της Γερμανίας.

Η Ντιάνα Γκόλτσε, του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke,) δήλωσε σήμερα ότι δεν γνώριζε για τις κατηγορίες κατά της Lunapharm. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Die Zeit, παρά το γεγονός ότι οι αρχές του Βρανδεμβούργου είχαν ενημερωθεί από τις ελληνικές αρχές για τις κατηγορίες ήδη από το 2016, η αρμόδια ρυθμιστική αρχή του τοπικού υπουργείου Υγείας δεν παρενέβη για να ανακαλέσει την άδεια της Lunapharm, παρά μόνο μόνον όταν η υπόθεση αποτέλεσε θέμα τηλεοπτικής έρευνας φέτος.

Σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα παραιτήθηκε και ο υπουργός Οικονομικών του Βρανδεμβούργου, Άλμπρεχτ Γκέρμπερ, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.