Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον: Τους 300.000 θα φτάσουν οι θάνατοι από κορονοϊό στις ΗΠΑ

Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον: Τους 300.000 θα φτάσουν οι θάνατοι από κορονοϊό στις ΗΠΑ

Σχεδόν 300.000 άτομα αναμένεται να χάσουν τη ζωή τους από τον νέο κορονοϊό έως την 1η Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ, εκτιμούν οι ειδικοί σε ζητήματα δημόσιας υγείας του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, αν και, όπως τονίζουν, θα μπορούσαν να σωθούν 70.000 ζωές αν οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν μάσκες με ευλαβική συνέπεια.

Οι νέες αυτές εκτιμήσεις του αναγνωρισμένου Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) του πανεπιστημίου δίνονται στη δημοσιότητα τη στιγμή που οι κορυφαίοι σύμβουλοι του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας προειδοποιούν ότι μεγάλες πόλεις ενδέχεται να μετατραπούν σε νέες εστίες αν οι αρχές δεν λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

«Στις ΗΠΑ βλέπουμε ένα τρενάκι του λούνα παρκ», σχολίασε ο Δρ. Κρίστοφερ Μάρεϊ, διευθυντής του IHME. «Ο κόσμος φοράει μάσκα και τηρεί τις κοινωνικές αποστάσεις όταν υπάρχει έξαρση, αλλά αφού περάσει λίγος καιρός και τα κρούσματα μειωθούν, επικρατεί εφησυχασμός, οι άνθρωποι χαλαρώνουν», εξήγησε.

Σύμφωνα με τον έως τώρα απολογισμό, η πανδημία έχει προκαλέσει τον θάνατο περίπου 160.000 στις ΗΠΑ, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων πλησιάζει τα 4,9 εκατομμύρια.