Πανεπιστήμιο Οξφόρδης: Πιθανό να έχει νοσήσει το 50% των Βρετανών

Πανεπιστήμιο Οξφόρδης: Πιθανό να έχει νοσήσει το 50% των Βρετανών

Μια έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, την οποία επικαλείται η εφημερίδα Financial Times, διαπιστώνει ότι ο κορονοϊός πιθανόν να έχει πλήξει το 50% του βρετανικού πληθυσμού.

Όπως υποστηρίζει η έρευνα των ειδικών της Οξφόρδης, η συντριπτική πλειονότητα όσων νοσούν από κορονοϊό είτε αναπτύσσει ήπια συμπτώματα, είτε είναι ασυμπτωματικοί. 

Σύμφωνα με την παραπάνω πηγή, ο κορονοϊός έφτασε στη Βρετανία στα μέσα Ιανουαρίου, ενώ εξαπλώθηκε - χωρίς να γίνει αντιληπτό - για περισσότερο από έναν μήνα. Μάλιστα, τα πρώτα κρούσματα ανακοινώθηκαν στη Βρετανία περί τα τέλη Φεβρουαρίου.

Τα παραπάνω υποστηρίζονται από σχεδιάγραμμα επιδημολιόγων, βάσει του οποίου η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων της Αγγλίας υποφέρουν από συμπτώματα. 

Εάν επαληθευτούν τα στοιχεία της πανεπιστημιακής έρευνας, αυτό σημαίνει ότι λιγότερο από ένας στους χίλιους θα χρειαστούν νοσηλεία. Η διασπορά του  ιού θα σταματήσει, σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, όταν οι ανθρώπινοι οργανισμοί δημιουργήσουν ανοσία. 

AP Photo/Frank Augstein