Πακιστάν: Τουλάχιστον 20 νεκροί από σύγκρουση λεωφορείου με βυτιοφόρο

Πακιστάν: Τουλάχιστον 20 νεκροί από σύγκρουση λεωφορείου με βυτιοφόρο

Ένα λεωφορείο που έτρεχε με ταχύτητα συγκρούστηκε με πετρελαιοφόρο στο Πακιστάν, σκοτώνοντας 20 ανθρώπους σε  δυστύχημα κατά τη διάρκεια της νύχτας, δήλωσαν αξιωματούχοι της αστυνομίας και των σωστικών συνεργείων την Τρίτη. 

«Τρία λεωφορεία έκαναν αγώνα. Ένα από αυτά χτύπησε σε ένα πετρελαιοφόρο», δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας Ιμράν Σαουκάτ στο Reuters, περιγράφοντας το περιστατικό που συνέβη σε έναν αυτοκινητόδρομο κοντά στην πόλη Mουλτάν.

«Η συντριβή προκάλεσε φωτιά που κατέκλυσε τόσο το βυτιοφόρο όσο και το λεωφορείο» ανέφερε για το τραγικό συμβάν αξιωματούχος της αστυνομίας, προσθέτοντας πως λόγω των εκτεταμένων ζημιών δεν ήταν ακόμα δυνατό να προσδιοριστεί σε ποια εταιρεία ανήκει.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του αυτοκινητόδρομου είπε ότι ο οδηγός του βυτιοφόρου διέφυγε από το σημείο.

Αξιωματούχοι των σωστικών συνεργείων δήλωσαν ότι το λεωφορείο είχε προορισμό το λιμάνι του Καράτσι. Η υπηρεσία διάσωσης είπε ότι τουλάχιστον 20 επιβάτες έχασαν τη ζωή τους, μερικοί από τους οποίους κάηκαν ολοσχερώς, ενώ έξι επιβάτες επέζησαν.

Ένας υπάλληλος στο γραφείο της Daewoo στη Λαχόρη επιβεβαίωσε ότι το λεωφορείο της ενεπλάκη στο περιστατικό και ότι ο οδηγός ήταν μεταξύ των νεκρών. Ανώτερα στελέχη της εταιρείας δεν ήταν διαθέσιμα για σχόλιο.

«Η φωτιά μαίνεται όταν φτάσαμε εδώ», είπε, προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι από τους επιβάτες κάηκαν στον ύπνο τους.

Τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα είναι συνηθισμένα στο Πακιστάν, κυρίως λόγω υπερβολικής ταχύτητας και κακής οδικής υποδομής. Ένα πετρελαιοφόρο ανατράπηκε και έπιασε φωτιά το 2017 στην περιοχή, σκοτώνοντας περισσότερους από 100 ανθρώπους.