Πακιστάν: Ανοίγουν ξανά τα αεροδρόμια μετά την ένταση με Ινδία

Πακιστάν: Ανοίγουν ξανά τα αεροδρόμια μετά την ένταση με Ινδία

«Κοπάζει» η ένταση μεταξύ Πακιστάν και Ινδίας καθώς τέσσερα αεροδρόμια στο Πακιστάν θα επανέλθουν εν μέρει σε λειτουργία σήμερα, Παρασκευή, ενώ θα ανοίξουν κανονικά για τις εμπορικές πτήσεις τη Δευτέρα, ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της χώρας.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας δήλωσε ότι ήδη από την Παρασκευή πραγματοποιούνται κάποιες πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια του Ισλαμαμπάντ, του Καράτσι, της Πεσάβαρ και της Κουέτα. Τα υπόλοιπα αεροδρόμια θα ξεκινήσουν να λειτουργούν κανονικά την επόμενη εβδομάδα.

«Αυτά τα τέσσερα αεροδρόμια θα επανέλθουν εν μέρει σε λειτουργία σήμερα», εξήγησε η εκπρόσωπος, ενώ πρόσθεσε ότι ο εναέριος χώρος του Πακιστάν θα ανοίξει για όλες τις εμπορικές πτήσεις από τις 4 Μαρτίου στις 13:00 (τοπική ώρα, 10:00 ώρα Ελλάδας).

Η απόφαση να ανοίξει και πάλι ο εναέριος χώρος του Πακιστάν ελήφθη καθώς υπάρχουν ενδείξεις αποκλιμάκωσης της κρίσης με την Ινδία, μετά και την ανακοίνωση ότι σήμερα θα επιστρέψει στη χώρα του ο Ινδός πιλότος που κρατείται από τον πακιστανικό στρατό από την Τετάρτη.

Το κλείσιμο του εναέριου χώρου του Πακιστάν έχει προκαλέσει προβλήματα όχι μόνο στις αερομεταφορές της χώρας, αλλά και στις πτήσεις παγκοσμίως, καθώς αρκετές αεροπορικές εταιρείες αναγκάστηκαν να ακυρώσουν ή να αλλάξουν το δρομολόγιο πτήσεών τους που περνούν πάνω από το Πακιστάν.

Αυτή την εβδομάδα επηρεάστηκαν σημαντικά οι πτήσεις μεταξύ Ασίας και Ευρώπης, με χιλιάδες επιβάτες να παραμένουν εγκλωβισμένοι, αν και οι αεροπορικές εταιρείες κατάφεραν αργότερα να αλλάξουν τα δρομολόγια πολλών πτήσεων ώστε να περνούν πάνω από την Κίνα, αποφεύγοντας τον πακιστανικό εναέριο χώρο.