Παγκόσμια διαμαρτυρία των υπαλλήλων της Google κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης

Παγκόσμια διαμαρτυρία των υπαλλήλων της Google κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης

Σε διαμαρτυρία κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο προχωρούν σήμερα οι υπάλληλοι της Google στα γραφεία της εταιρείας σε όλον τον κόσμο. Η στάση εργασίας των υπαλλήλων της Google πραγματοποιείται στις 11:00 τοπική ώρα κάθε χώρας, με την αρχή να γίνεται από τα γραφεία της εταιρείας στη Σιγκαπούρη.

Οι υπάλληλοι, που συμμετέχουν στη σημερινή στάση εργασίας, θα αφήσουν πάνω στο γραφείο τους ένα σημείωμα προς τους συναδέλφους τους, το οποίο θα γράφει: «Δεν βρίσκομαι στο γραφείο μου γιατί διαμαρτύρομαι μαζί με άλλους στην Google και εξωτερικούς συνεργάτες για τη σεξουαλική παρενόχληση, την ανάρμοστη συμπεριφορά, την έλλειψη διαφάνειας και για μια κουλτούρα στον εργασιακό χώρο που δεν είναι λειτουργική για όλους».

Τα αιτήματα των υπαλλήλων της Google

Οι υπάλληλοι της Google ζητούν την υλοποίηση πολλών βασικών αλλαγών ως προς τον τρόπο που η Google διαχειρίζεται τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών υπαλλήλων της.

Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται το αίτημα για τερματισμό της αναγκαστικής διαιτησίας, κάτι που πρόκειται να καταστήσει ευκολότερη την προσφυγή των θυμάτων στη δικαιοσύνη. Επιπλέον, ζητούν οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση να δίνονται στη δημοσιότητα και να υπάρξει μία παγκόσμια, διαφανής και κοινή διαδικασία καταγγελίας σεξουαλικών παρενοχλήσεων με ασφάλεια και ανωνυμία.

Ο γενικός διευθυντής της Google Σουντάρ Πιτσάι έχει ενημερώσει τους υπαλλήλους ότι θα στηρίξει το αίτημά τους να αναλάβουν νομική δράση. Σε e-mail που απέστειλε σε όλους τους υπαλλήλους της εταιρείας ανέφερε πως αντιλαμβάνεται «την οργή και την απογοήτευση την οποία νιώθουν.

«Κι εγώ την αισθάνομαι και δεσμεύομαι στο να υπάρξει πρόοδος σε ένα ζήτημα που έχει παραμείνει για πολύ μεγάλο διάστημα στην κοινωνία μας... και ναι, και στην Google».