Ουκρανός στρατιώτης απαθανατίζει την τελευταία του μέρα πριν την αιχμαλωσία
Βίντεο από το Αζοφστάλ

Ουκρανός στρατιώτης απαθανατίζει την τελευταία του μέρα πριν την αιχμαλωσία

Βίντεο με τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε μέσα στο χαλυβουργείο Αζοφστάλ της Μαριούπολης, το τελευταίο οχυρό στην πόλη λιμάνι της Ουκρανίας επί εβδομάδες, μέχρι και λίγες ώρες πριν την παράδοσή του στον ρωσικό στρατό και την αιχμαλωσία του, έδωσε στη δημοσιότητα Ουκρανός στρατιώτης.

Το βίντεο έχει αναρτήσει στο Twitter ο Αντόν Γκερασένκο, σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας. Ο Γκερασένκο συνοδεύει την ανάρτησή του με τη λεζάντα:

«''Το οχυρό της Μαριούπολης. Τελευταία ημέρα στο Αζοφστάλ''. Ο Ουκρανός μαχητής Ντμίτρο Κοζάτσκι τράβηξε αυτό το βίντεο κατά τη διάρκεια της τελευταίας του ημέρας στο πολιορκημένο εργοστάσιο, προτού παραδοθεί για να γίνει αιχμάλωτος πολέμου».

Η πολιορκία του Αζοφστάλ έληξε πριν από μερικές μέρες. Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι το εργοστάσιο έχει εκκενωθεί, καθώς και οι τελευταίοι εναπομείναντες Ουκρανοί μαχητές έχουν παραδοθεί στις ρωσικές δυνάμεις.

Αβεβαιότητα επικρατεί ως προς το μέλλον των Ουκρανών μαχητών, καθώς έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία σε περιοχές υπό ρωσικό έλεγχο.

Οικογένειες ορισμένων εκ των αιχμαλώτων μαχητών εκφράζουν αγωνία για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων, υποστηρίζοντας πως μεταφέρθηκαν από μια κόλαση σε άλλη,