Ουκρανία: Τρεις λουόμενοι σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν από νάρκη στη Μαύρη Θάλασσα

Ουκρανία: Τρεις λουόμενοι σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν από νάρκη στη Μαύρη Θάλασσα

Τρεις άνθρωποι  σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν από εκρηκτικό μηχανισμό ενώ κολυμπούσαν στη Μαύρη Θάλασσα στην περιοχή της Οδησσού, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία τη Δευτέρα.

Το ατύχημα συνέβη την Κυριακή όταν αρκετοί από αυτούς που εργάζονταν σε ένα κοντινό εργοτάξιο αγνόησαν τις προειδοποιητικές πινακίδες στην παραλία και πήγαν να κολυμπήσουν στη θάλασσα στην περιοχή Μπέλχοροντ - Ντνιστρόφσκι. 

«Στο νερό, από έκρηξη άγνωστου αντικειμένου, σκοτώθηκαν τρεις άνδρες ηλικίας 25, 32 και 53 ετών...», ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωσή της η αστυνομία, ενώ πρόσθεσε ότι ένας άλλος άνδρας και μια γυναίκα τραυματίστηκαν.

Αυτό το καλοκαίρι οι ουκρανικές αρχές έκλεισαν τις θαλάσσιες παραλίες λόγω ναρκών και οβίδων πυροβολικού που έχουν τοποθετηθεί του πολέμου με τη Ρωσία.

Ο στρατός της Ουκρανίας τοποθέτησε επίσης νάρκες κατά μήκος της ακτής σε περίπτωση ρωσικής αμφίβιας επίθεσης μετά την εισβολή, περικλείοντας τις εισόδους της παραλίας με κόκκινη και λευκή ταινία για να διασφαλίσει ότι οι πολίτες δεν θα τραυματιστούν.

«Τονίζουμε για άλλη μια φορά: ότι το κολύμπι στις δεξαμενές της περιοχής της Οδησσού είναι πλέον επικίνδυνο και απαγορεύεται», ανέφερε η περιφερειακή αστυνομία. «Οι παραλίες και οι ακτές της περιοχής είναι προστατευμένες και εξοπλισμένες με εκρηκτικούς μηχανισμούς».