Ουκρανία: Συνελήφθησαν δυο Ρώσοι πράκτορες που σχεδίαζαν τη δολοφονία του Υπ. Άμυνας - Βίντεο

Ουκρανία: Συνελήφθησαν δυο Ρώσοι πράκτορες που σχεδίαζαν τη δολοφονία του Υπ. Άμυνας - Βίντεο

Στη σύλληψη ατόμων που εργάζονταν για τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών και σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας και τον επικεφαλής της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών της προχώρησε η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας της Ουκρανίας τη Δευτέρα.

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας απέτρεψε το σχέδιο της GRU να χρησιμοποιήσει μια ομάδα δολιοφθοράς για να πραγματοποιήσει τρεις δολοφονίες, συμπεριλαμβανομένης αυτής ενός εξέχοντος Ουκρανού ακτιβιστή, ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

Οι ύποπτοι, ο ένας κάτοικος της ανατολικής περιοχής Λουχάνσκ που είναι υπό κατοχή από φιλορώσους αυτονομιστές και ο άλλος κάτοικος Κιέβου, Ρώσοι χειριστές τους έταξαν έως και 150.000 δολάρια για τη δολοφονία καθενός από τους στόχους τους, ανέφερε η SBU.

Ο άνδρας από την περιοχή του Λουχάνσκ εισήλθε στην Ουκρανία από τη Λευκορωσία και συνελήφθη στην πόλη Kόβελ στη βορειοδυτική Ουκρανία μαζί με τον κάτοικο του Κιέβου, ανέφερε η δήλωση.


Τα μέτρα ασφαλείας για τους κορυφαίους αξιωματούχους της Ουκρανίας είναι εξαιρετικά αυστηρά. Η κυβερνητική περιφέρεια του Κιέβου είναι αποκλεισμένη με σημεία ελέγχου επανδρωμένα από ένοπλους άνδρες, ενώ σακούλες με άμμο στοιβάζονται στα παράθυρα και τις εισόδους των κυβερνητικών κτιρίων.

Η SBU βρέθηκε στο επίκεντρο τις τελευταίες εβδομάδες αφού ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξώθησε σε παραίτηση τον επικεφαλής της και τον γενικό εισαγγελέα τον περασμένο μήνα, αναφέροντας δεκάδες περιπτώσεις συνεργασίας με τη Ρωσία από αξιωματούχους των υπηρεσιών τους.