Ουκρανία: Ρεκόρ θανάτων από Covid σε ένα 24ωρο για δεύτερη συνεχόμενη μέρα

Ουκρανία: Ρεκόρ θανάτων από Covid σε ένα 24ωρο για δεύτερη συνεχόμενη μέρα

Η Ουκρανία κατέγραψε ρεκόρ 342 θανάτων σε μια ημέρα εξαιτίας της Covid-19 το προηγούμενο 24ωρο, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Μαξίμ Στεπάνοφ. Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη ημέρα που καταγράφεται ρεκόρ θανάτων από την νόσο που προκαλεί ο νέος κορονοϊός σε ένα 24ωρο στη χώρα, μετά το χθεσινό των 333 θανάτων σε μια μέρα.

Ο Στεπάνοφ πρόσθεσε σήμερα ότι 14.174 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν επίσης το 24ωρο που πέρασε. Η Ουκρανία έχει καταγράψει συνολικά 1.579.906 κρούσματα κορονοϊού και 30.773 θανάτους από την Covid-19.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι η Ουκρανία ενισχύει τους μεθοριακούς ελέγχους και αξιώνει από τους επισκέπτες να έχουν ένα αρνητικό τεστ κορονοϊού και ότι τα νέα μέτρα εγκρίθηκαν από την κυβέρνηση τη Δευτέρα το βράδυ και τέθηκαν σε ισχύ.

Η χώρα των 41 εκατομμυρίων κατοίκων έχει πληγεί από μια αιφνίδια αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ ο πρωθυπουργός Ντένις Σμίγκαλ αναφέρθηκε σε ένα τρίτο κύμα της επιδημίας στη χώρα του.

Τα νέα κρούσματα του κορονοϊού αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στα υψηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί στη χώρα από τον Νοέμβριο, οδηγώντας τις αρχές στην πρωτεύουσα Κίεβο και ορισμένες περιοχές να επιβάλλουν αυστηρό λοκντάουν.