Ουκρανία: Μεγάλος νικητής των εκλογών ο ηθοποιός Β. Ζελένσκι

Ουκρανία: Μεγάλος νικητής των εκλογών ο ηθοποιός Β. Ζελένσκι

Ενώπιον πολιτικής αλλαγής βρίσκεται η Ουκρανία καθώς σύμφωνα με τα πρώτα exit polls o κωμικός ηθοποιός Βολόντιμιρ Ζελένσκι αναδεικνύεται ο μεγάλος νικητής του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών.

Συγκεκριμένα ο Ζελένσκι συγκεντρώνει το 73,2 % των ψήφων ενώ ο αντίπαλος του απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο συγκεντρώνει 25,3%. Τη συγκεκριμένη πληροφορία μετέδωσε μέσω tweet η εφημερίδα Kyiv Post. 

Στις πρώτες του δηλώσεις ενώπιον των οπαδών του, ο Ζελένσκι που όπως όλα δείχνουν θα είναι ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας «Αυτό το κάναμε μαζί. Δεν θα σας απογοητεύσω. Οι χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης μπορεί να δει και να πάρει παραδείγματα από εμάς».

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο παραδέχτηκε τη μεγάλη ήττα του, συνεχάρη τον πολιτικό του αντίπαλο και παρόλο που θα αποχωρήσει από την προεδρία τον επόμενο μήνα, δήλωσε ότι δεν σχεδιάζει να εγκαταλείψει οριστικά την πολιτική.

«Αποδέχομαι αυτή την απόφαση. Αφήνω το αξίωμά μου αλλά θέλω να τονίσω με αποφασιστικότητα: δεν αφήνω πολιτική», πρόσθεσε ενώπιον υποστηρικτών του ενώ οι βουλευτικές εκλογές έχουν προγραμματιστεί για τα τέλη Οκτωβρίου.