Ουκρανία: Κατηγορεί τους Ρώσους για εντατικοποίηση των βομβαρδισμών

Ουκρανία: Κατηγορεί τους Ρώσους για εντατικοποίηση των βομβαρδισμών

Η Ρωσία έχει διπλασιάσει τον αριθμό των αεροπορικών επιδρομών στις στρατιωτικές θέσεις και τις πολιτικές υποδομές της Ουκρανίας σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, δήλωσε ο Ουκρανός ταξίαρχος Oλέξι Χρόμοφ.

«Τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα του εχθρού αποφεύγουν να πετούν στο βεληνεκές της αεροπορικής μας άμυνας και ως εκ τούτου η ακρίβεια αυτών των χτυπημάτων είναι χαμηλή», είπε σε συνέντευξη Τύπου, ανέφερε το Reuters.

Ο Χρόμοφ είπε ότι η Ουκρανία θα στείλει ενισχύσεις στην Πίσκι, μια πόλη πρώτης γραμμής στα περίχωρα της πόλης του Ντόνετσκ που ελέγχεται από τους αυτονομιστές και σημειώθηκαν έντονες μάχες τις τελευταίες ημέρες.

«Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ο εχθρός επιτίθεται συνεχώς στον Πίσκι, πραγματοποιώντας 6-7 επιθέσεις την ημέρα», πρόσθεσε.

Οι αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Ρωσία ισχυρίστηκαν ότι κατέλαβαν τον Πίσκι, αλλά ουκρανοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν ότι η πόλη είχε πέσει.

Ο Χρόμοφ είπε επίσης ότι περίπου 2.400 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν ήδη εκπαιδευτεί στη Βρετανία, ενώ άλλοι 2.400 εκπαιδεύονται, με σχέδια για εκπαίδευση 5.000 ακόμη.