Ουγγαρία: Άρχισε η διαδικασία της ανέλκυσης του πλοίου που βυθίστηκε στον Δούναβη

Ουγγαρία: Άρχισε η διαδικασία της ανέλκυσης του πλοίου που βυθίστηκε στον Δούναβη

Η ουγγρική αστυνομία άρχισε σήμερα την επιχείρηση ανέλκυσης από τον πυθμένα του Δούναβη του σκάφους που ανατράπηκε και βυθίστηκε όταν χτυπήθηκε από μεγαλύτερο πλοίο κρουαζιέρας στον ποταμό, την 29η Μαΐου στην κεντρική Βουδαπέστη· στο δυστύχημα αυτό έχασαν τη ζωή τους είκοσι άνθρωποι και άλλοι οκτώ παραμένουν επισήμως αγνοούμενοι, πάντως θεωρούνται νεκροί.

Το Sirene, πλοίο μήκους 26 μέτρων, που μετέφερε 33 νοτιοκορεάτες τουρίστες και είχε δύο μέλη πληρώματος ουγγρικής υπηκοότητας, συγκρούστηκε με το Viking Sigyn, άλλο κρουαζιερόπλοιο που έκανε τουριστικές περιηγήσεις στον ποταμό ο οποίος διαπερνά την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας.

Οι δύτες που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης δεν μπόρεσαν να εξετάσουν το βυθισμένο πλοίο, λόγω των ισχυρών ρευμάτων στον ποταμό.

Η ανέλκυση του κουφαριού του πλοίου αναμένεται να διαρκέσει περίπου έξι ώρες και θα επιτρέψει να γίνει έρευνα στο εσωτερικό του ώστε να ανασυρθούν τυχόν πτώματα θυμάτων, όπως εξήγησε χθες εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο ουκρανός καπετάνιος του Viking Sigyn προφυλακίστηκε από τις ουγγρικές αρχές στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται. Τον βαρύνει η κατηγορία της «εγκληματικής αμέλειας σε δημόσια υδάτινη οδό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ