ΓΔ: 875,44 -1,32 (-0,15 %)

Τζίρος: 107,81 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1998η
Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021

ΓΔ: 875,44 -1,32 (-0,15 %)

Τζίρος: 107,81 εκατ. €   RT

Ομ. Τσελίκ: Οι ενέργειες της Ελλάδας βλάπτουν τις διερευνητικές

Ομ. Τσελίκ: Οι ενέργειες της Ελλάδας βλάπτουν τις διερευνητικές

Συνέχεια στις προκλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων σχετικά με τους ισχυρισμούς πως «ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη παρενόχλησαν το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Τσεσμέ» που πραγματοποιεί έρευνες στο Αιγαίο έδωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος ανέφερε πως οι «ενέργειες της Ελλάδας δεν κάνουν καλό στη θετική ατμόσφαιρα των διερευνητικών».

Πιο αναλυτικά, ο Ομέρ Τσελίκ μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του κόμματός του τόνισε πως «δυστυχώς, κάθε φορά που υπάρχει μία θετική ατζέντα στις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ, μία τέτοια κατάσταση ξεπροβάλει», αναφερόμενος στα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου σχετικά με την «παρενόχληση» του Τσεσμέ από ελληνικά F-16.

Εν συνεχεία, ο εκπρόσωπος του κόμματος Ερντογάν σημείωσε πως «τέτοιες ενέργειες από την ελληνική πλευρά δεν κάνουν καλό στη θετική ατμόσφαιρα των διερευνητικών», ενώ καταλήγοντας υπογράμμισε πως «το θέμα είναι να κάνουμε το Αιγαίο μια θάλασσα ειρήνης. Δεν υπάρχει ανάγκη για περιττή ένταση, ενώ υπάρχει η δυνατότητα εύρεσης λύσης. Έχουμε την ευκαιρία να φτάσουμε στη φόρμουλα win-win».

Υπενθυμίζεται πως ανάλογου ύφους δηλώσεις σχετικά με θέμα έκανε και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χ. Ακάρ υποστηρίζοντας ότι «δώσαμε την κατάλληλη απάντηση στο πλαίσιο των κανονισμών», ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως «ήταν μια από τις συνηθισμένες παρενοχλήσεις των Ελλήνων γειτόνων μας».

«Η στάση, η αποφασιστικότητα και η δουλειά που κάνουμε σε αυτό το πεδίο είναι συγκεκριμένες. Κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλει γι' αυτό», κατέληξε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.